top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ik lust jou rauw - Eveline Heijnen

Ik kreeg van Loft Publishing de kans om ook het tweede deel van deze nieuwe feelgood serie te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789047208846 | 29 november 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Loft Publishing | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Van Loft Publishing kreeg ik, na het lezen van deel één, Ik vink je leuk, ook deel 2 van De juffen van de Klimop serie te lezen en te recenseren. Dank je wel. Ik ben erg benieuwd van welke juf we ditmaal het verhaal gaan beleven. Door de heerlijke schrijfstijl en de enorm leuke humor die ik in deel een ervaarde, hoop ik weer op een heerlijk, mooi en vermakelijk verhaal. Ik heb goede verwachtingen. Ditmaal heeft het boek een cover in blauwtinten en bevat het in dezelfde illustratiestijl als deel een een koppel dat elkaar knuffelt bij een kokend pannetje.

 

Het verhaal:

Charlotte heeft het idee dat seks niet aan haar besteed is. De relatie van Charlotte en Bart heeft hierdoor een aparte wending gekregen. Door de week blijft Bart thuis, maar in het weekend is hij vrij om de bloemetjes buiten te zetten. Dit gaat een tijd goed, tot Bart inziet dat dit niet is wat hij voor ogen had. Tegenover haar vriendinnen bekend Charlotte dat ze niet van seks houdt, maar haar vriendinnen weten haar over te halen om te ontdekken of het echt zo vreselijk is. In een aangeschoten bui doet Charlotte deze bekentenis ook aan Thijs. Thijs wil haar overtuigen maar Charlotte wil niet aan zijn plan meewerken. Ze kent Thijs van een kookclub van vijftien jaar geleden. Vroeger kon ze niet warm van hem worden, maar waarom lijkt daar nu verandering in te komen?

 

Mijn ervaring: De schrijfstijl van Eveline Heijnen is op en top feelgood. Ze schrijft levendig, vlot, luchtig en met enorm veel humor. Het is een verhaal dat ontzettend vlot, gemakkelijk en fijn leest, waardoor je heerlijk bij het verhaal weg kan dromen.


We volgen het verhaal van juf Charlotte, het is erg leuk dat ze een heel andere persoonlijkheid heeft dan Julia. Dit zorgt voor een heerlijk contrast. Met wat onzekere, introverte en klunzige persoonlijkheid weet Charlotte direct mijn hart te stelen. Dit personage sprak me direct veel meer aan dan Julia. Hierdoor kan ik ook beter met het personage mee gaan in het verhaal. Ook Thijs kan ik als personage direct van het eerste ogenblik waarderen, ook al kan hij soms wat lomp uit de bocht komen, deze man heeft een klein hartje en het beste voor met Charlotte.


Het verhaal sluit indirect goed aan op het verhaal van Julia, en het is ook leuk dat het personage op de zijlijn nog haar intrede doet. Toch is het een heel ander, leuk en erg vermakelijk verhaal. Ik vind het mooi hoe Eveline Heijnen de zoektocht van Charlotte naar zichzelf en haar behoeften op zo'n heerlijke wijze in een verhaallijn weet te gieten. Door haar heerlijke humor is het een vermakelijk en fijn verhaal. Met een op en top feelgood einde sluiten we af.


Ik lust jou rauw is het tweede deel van De juffen van Klimop. Deze feelgood volgt het verhaal van Charlotte en haar zoektocht of seks echt zo vreselijk is als ze denkt. Het is een enorm vlot, levendig en fijn geschreven verhaal met veel humor. Ik heb echt gelachen en genoten. Het verhaal kan ook prima losstaand gelezen worden. Het tweede deel was nog leuker dan deel één, dus ik kijk erg uit naar deel drie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page