top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Immerville – Nan Adams

Bij de aankondiging van deze nieuwe roman-serie werd direct mijn interesse gewekt. Van Loft Books kreeg ik de kans dit eerste deel te lezen en te recenseren.

Nederlands | E-book | 9789047209188 | 16 augustus 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Loft Books | Prijs €2,99


Voor het lezen:

De opvallende cover maakt me direct nieuwsgierig naar deze nieuwe serie. Ik kreeg van Loft Books de kans om het eerste deel te lezen en te recenseren. Dank je wel. De cover lijkt een vergeelde foto van een stad/villa aan de zee met een prachtige en ruige natuur. Voor mij is de schrijfster Nan Adams nog onbekend, dus ik weet nog niet wat ik kan en moet verwachten.

 

Het verhaal:

Een prequel in de Alfa vrouwen serie. Bellagio, Italië, 1938 Andrea werkt in het luxe hotel Villa Serbelloni aan het Comomeer. Hier verschijnt ieder jaar de crème de la crème van Europa voor hun welverdiende vakantie. Hieronder is ook de gast Patrizia. Deze hertogin zet het hoofd van Andrea op zijn kop, maar wat voelt zij voor hem? Of is hij enkel een vakantie scharrel?

 

Mijn ervaring:

Nan Adams heeft een enorm levendig, vlotte en warme schrijfstijl, waarmee ze het verhaal echt helemaal laat opbloeien en tot leven wekt. De verschillende personages worden goed neergezet en met name Andrea wordt extra uitgediept. Toch kent het verhaal niet echt een diepgaande en verrassende verhaallijn met diepgaande wendingen en gebeurtenissen maar voelt het inderdaad zoals bedoeld is als een prequel waarbij je warm wordt gestoomd voor de drie volledige verhalen en delen die hierop volgen. Wel moet ik zeggen dat ik, ondanks dat het mooi en goed geschreven was, me nog niet enorm nieuwsgierig heeft weten te maken om de drie volledige verhalen van de serie te gaan lezen. Immerville is echt een prequel. Nan Adams heeft een verrassende, vlotte, levendige en sfeervolle schrijfstijl die enorm lekker en fijn leest. Deze prequel heeft nog geen diepgang, maar geeft voor mij eerder een introductie op de personages die later in de drie delen gaan volgen en hierin wat informatie vooraf geeft. Het heeft me nog niet helemaal overtuigd om de serie te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page