top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

In de schijnwerpers – Mandy Pijl

Ik kreeg tot mijn grote verrassing dit nieuwe boek van Uitgeverij Kluitman cadeau. Super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Hardcover | 9789020654806 | 15 september 2023 | 112 pagina's Uitgeverij Kluitman | Prijs €10,95


Voor het lezen:

Als ik ergens niets mee heb, of zelfs een afkeer van heb dan is het wel het circus en clowns, daarom dat deze thriller novelle van Mandy Pijl direct mijn aandacht trok. Aangezien het al een afkeer van mij is, lijkt me dat een heerlijke combinatie met een al spannend verhaal. Op de cover zien we een angstaanjagende clown die een gebaar maakt om stil te zijn. Het is het eerste boek van Mandy Pijl dat ik ga lezen, maar ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Flynn vormt samen met zijn vader een clownsduo, waarmee ze optreden op feesten en partijen. Flynn vindt het verschrikkelijk, maar zo kan hij tenminste zijn alcoholistische vader in de gaten houden. Ze hebben namelijk het geld hard nodig. Hierdoor hangt er veel af van de nieuwe klus: de verjaardag van het dochtertje van een bekende zanger. Snel komt Flynn erachter dat zijn vader iets ergs heeft gedaan en niemand kan de jarig meer vinden, Flynn probeert het op te lossen, want zijn toekomst staat op het spel.

 

Mijn ervaring:

Mandy Pijl heeft een vlotte, krachtige en beeldende schrijfstijl. Al snel zie ik Flynn en zijn vader helemaal voor me en krijg ik ook een goed beeld van de schrijnende situatie en de gebeurtenissen die zich daarna voordoen.


Het verhaal is geschreven vanuit Flynn, een jonge tiener die al een hoop heftige dingen heeft meegemaakt. Het personage is heel open en realistisch neergezet, waardoor je als lezer al snel in de huid van Flynn kruipt en het verhaal je echt aangrijpt. Ook de andere personages zijn op realistische, sterke en unieke wijze neergezet. Het zijn heel uiteenlopende personages, en ook de problemen van Jewel heeft Mandy Pijl goed verwoord.


Het verhaal is in mijn ogen wel iets meer een aangrijpend en emotioneel verhaal dan een thriller. Het verhaal wist me direct vanaf het begin aan te grijpen. De wisselingen naar het verleden versterken het verhaal, maken het extra aangrijpend en geven het verhaal duidelijkheid en diepgang. Het is een novelle die, ondanks dat het een kort verhaal is, me erg heeft aangegrepen. Dit is echt een verhaal dat me bij blijft. Mandy Pijl weet het verhaal op mooie en krachtige wijze af te ronden, waardoor je het verhaal met een goed gevoel dichtslaat.


In de schijnwerpers is een heftig, intens en aangrijpend verhaal. De personages zijn erg realistisch neergezet en het is erg vlot, krachtig en beeldend geschreven. Vanaf de eerste bladzijde had het verhaal me te pakken en ik kon het niet wegleggen voordat het uit was. Het verhaal sluit mooi af. Erg goed verhaal!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page