top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Innerlijke vrijheid – Thich Nhat Hanh

Ik heb zo goed als alle boeken van Thich Nhat Hanh gelezen, maar deze ontbrak nog. Van Uitgeverij ten Have kreeg ik de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9789025912123 | 25 januari 2024 | Adobe ePub Uitgeverij ten Have | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Inmiddels heb ik al enorm veel boeken van Thich Nhat Hanh gelezen. Nu er weer een nieuwe verscheen bij Uitgeverij Ten Have, stond ik dan ook te springen om ook dit boek te gaan ontdekken. De boeken van Thich Nhat Hanh hebben me al zoveel mooie inzichten, kennis, compassie en bezinning gebracht dat ik graag nog meer van hem wil leren en ontdekken.

 

Het verhaal:

We ervaren allemaal emoties zoals angst en woede, om hier bewuster mee om te gaan, zal je zien dat je minder hoeft te lijden. Thich Nhat Hanh geeft in dit boek inspiratie en oefeningen om je negatieve emoties onder ogen te zien. Wanneer je het lijden herkent en erkent, kan je het vervolgens transformeren. Dat is volgens Thich Nhat Hanh de sleutel tot geluk. Hierdoor kan je het leven weer met lichtheid ervaren. Dit alles aan de hand van eenvoudige mindfulness-oefeningen.

 

Mijn ervaring:

Thich Nhat Hanh heeft een hele compassievolle, heldere en toegankelijke manier van schrijven. Hierdoor voel je in al zijn verhalen de liefde en rust doorstralen en weet hij zijn kennis, inzichten en oefeningen helder aan je over te brengen.


Het boek is opgedeeld in twee delen: Licht door het duister en Oefeningen voor geluk. In het eerste deel weet Thich Nhat Hanh zijn kennis, inzichten rondom negatieve en moeilijke emoties op prachtige wijze tot uitdrukking te brengen. Veel van zijn verhalen brengt hij dan ook door middel van prachtige metaforen. Dit vind ik persoonlijk een hele heldere en duidelijke manier waarop hij zijn verhalen duidelijk maakt.


In het tweede deel volgen de oefeningen van geluk. Deze oefeningen bestaan uit ademhalingsoefeningen, mantra's, metta meditatie, mindfulness oefeningen, ontspanningsoefeningen, aandacht oefeningen en loopmeditaties. Hierdoor denk ik wel dat Thich Nhat Hanh hiermee voor iedereen een oefening heeft die bij hem of haar past. Mij spreken veel oefeningen me aan. Zeker doordat ik al bekend ben met deze soort oefeningen voelen ze snel eigen en vertrouwd en merk ik daadwerkelijk verschil. Het enige nadeel is dat ik de oefeningen vanaf de e-reader moet doen, wat het minder gemakkelijk maakt de oefeningen even terug te pakken.


Innerlijke vrijheid is een helder, toegankelijk en mooi verhaal van Thich Nhat Hanh die naast zijn kennis en prachtige inzichten ook veel uiteenlopende oefeningen aanbiedt om met negatieve emoties om te gaan en te zorgen dat je minder lijdt. Door zijn compassievolle manier van schrijven en zijn prachtige metaforen komt het verhaal echt bij me binnen. 

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page