top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

James' geheim - Ridgewood Hall 3 – Marijke Vos

Na het lezen van de eerste twee delen, ben ik verliefd en wil ik nog meer lezen van de historische feelgood serie van Ridgewood Hall.

HarperCollins enorm bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789402712483 | 07 juni 2023 | 352 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €15,-


Voor het lezen:

Na het lezen van het verhaal van Edward en Daniel heb ik nog lang geen genoeg van deze serie en daarom sta ik dan ook te springen om te gaan genieten van het verhaal van James. Mijn verwachtingen zijn na de eerste twee delen hoog gespannen. Ik ben benieuwd wat voor spannende, mooie en onverwachte wendingen het derde deel gaat maken én hoe dat de serie zal eindigen. De cover is helemaal in lijn met de twee voorgaande delen. Hetzelfde beeld, maar nu met een lichtblauwe achtergrond.

 

Het verhaal:

1905, James kan het nog geen plek geven, dat zijn leven deze wending genomen heeft. Hij wil zijn verantwoordelijkheden niet onder ogen komen en vlucht het Londense nachtleven in. Daar maakt hij een enorme fout die impact heeft op de rest van zijn leven. Uit onverwachte hoek, wordt hem dan opeens een helpende hand gereikt, hij kan niets anders dan deze hulp accepteren. Hiermee geeft hij alleen wel zijn vrijheid en de kans op ware liefde op.


Ruim 100 jaar later heeft Iris het goed voor elkaar. Ze heeft een goede baan, een druk sociaal leven en aan mannelijke aandacht heeft ze geen gebrek. Wanneer Flora en Rose opduiken, staat ze dan ook niet direct te springen. Dan overkomt Iris iets heftigs en moet ze noodgedwongen rust nemen, hierdoor ziet ze in dat het vragen om hulp en echte liefde in haar leven ook mogelijk is.

 

Mijn ervaring:

Het is onwijs knap hoe Marijke Vos de verhaallijnen in ieder deel op fantastische wijze weet door te trekken, maar dat daarbij wel de verhaallijn vanuit andere personages verteld wordt. Hierdoor leer je in ieder deel weer andere personages beter kennen en krijg je vanuit verschillende invalshoeken een prachtige kijk op de totale verhaallijn. Daarbij komt de unieke en prachtige schrijfstijl in de historische feelgood van Marijke Vos echt tot zijn recht. Daarbij ben ik dolgelukkig dat ze haar heerlijke humor ook in deze serie niet achterwege heeft gelaten.


In het derde deel wordt het verhaal in het verleden vanuit James en Guinevere geschreven en in het heden vanuit Iris. Hierbij spelen natuurlijk wel direct ook alle personages uit de voorgaande delen een grote rol in de verhaallijn. Ook in dit deel worden de hoofdpersonages prachtig neergezet en uitgediept. Hierdoor kan je als lezer enorm goed opgaan in de gedachten, emoties en handelingen van de personages.


De verhaallijn gaat in dit deel prachtig door op de twee voorgaande delen. We komen steeds meer te weten over de geschiedenis van Flora, Rose en Iris en de drie broers van Ridgewood Hall. Daarnaast is het ook ontzettend mooi hoe Marijke Vos de drie personages in het heden ook op persoonlijk gebied een mooie verhaallijn geeft en laat evolueren. Het is een bijzondere, originele en sterke verhaallijn die enorm goed en doordacht in elkaar zit. Ook de diepgang kan ik enorm waarderen. Het verhaal neemt opnieuw veel onverwachte, mooie en bijzondere wendingen, waardoor ook deel drie absoluut een feest is om te lezen. Het is een verhaallijn die me van begin tot einde weet te boeien. Het einde is echt een kers op de taart van deze prachtige serie.


James' geheim - Ridgewood Hall 3, is een enorm mooi, sterk en origineel vervolg op de twee voorgaande delen. De verhaallijn bouwt zich op prachtige wijze verder uit en heeft een mooie diepgang. Dit verhaal is geschreven vanuit andere hoofdpersonages, maar ze zijn enorm goed uitgediept en neergezet. Samen met de heerlijke en unieke schrijfstijl en humor van Marijke Vos zorgt dat voor een prachtig, mooi, leuk en verrassend einde van deze geweldige serie. Ik baal eerlijk gezegd dat de serie uit is. Marijke, kan je alsjeblieft nog meer delen schrijven?

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page