top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Je plek tussen de sterren – Christopher De Pree

Ik ben dol op non-fictie boeken over persoonlijke ontwikkeling, mindfulness en de natuur. Toen ik de kans kreeg dit boek te lezen en recenseren van HarperCollins kon ik die kans natuurlijk niet laten liggen. Dank je wel!

Nederlands | Ebook | 9789402766677 | 23 november 2022 | 216 pagina's Uitgever HaperCollins | Prijs €12,99


Voor het lezen:

Ik ben dol op non-fictie boeken gericht op persoonlijke ontwikkeling, mindfulness en de natuur. Toen ik van HarperCollins de kans kreeg dit boek te lezen en te recenseren, was ik enorm blij. De cover van het boek is veelbelovend. Het beeld van de cover weet perfect de titel van het boek te versterken. Door het silhoutte en de achtergrond van het heelal komen ook de titel en ondertitel prachtig naar voren. Ik heb nog niet eerder wat van Christopher de Pree gelezen. Wel krijg ik door de prachtige cover hoge verwachtingen en hoop ik dat dit boek me kan inspireren om meer mindful te worden.

 

Het verhaal:

Vind jouw plek tussen de sterren door de combinatie van astronomie en spiritualiteit. Al duizende jaren vertellen mensen elkaar verhalen over de sterren. Later gebruikte we de posities om onze positie op de wereld te bepalen, de tijd en om gewassen en planten te laten groeien. Maar in de hectische en moderne tijd zijn we de verbinding met de kosmos kwijt geraakt. Dit boek brengt daar verandering in. Het boek is rijk geïllustreerd en zit vol bijzondere wetenswaardigheden over het zonnestelsel en praktische oefeningen waardoor je weer verbinding krijgt met de kosmos en waardoor je je meer aanwezig, ontspannen en verbonden voelt.

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met een heldere inleiding en uitleg over hoe je het boek moet gebruiken. Hierdoor krijg je een beetje een beeld van wat je van het boek kan verwachten en het beeld van de schrijver.


Het boek is ingedeeld in 5 onderdelen;

- Jezelf oriënteren

- De zon

- De maan

- De sterren

- De planeten

De 5 onderdelen hebben een overeenkomstige opbouw er volgt een heldere en interessante uitleg, waarbij bijzondere wetenswaardigheden per categorie aan bod komen. Dit vond ik persoonlijk het meest interessante en meest waardevol aan het boek.


Verder volgen er (teken)opdrachten, observatie en denkvragen en meditatieoefeningen. Het nadeel van de oefeningen is wel dat je ze niet op ieder moment kan doen, maar bijvoorbeeld alleen bij een verduistering of bij een heldere nacht. Daarnaast nemen sommige tekenopdrachten wel veel tijd in beslag, dus ik heb me voornamelijk op de korte opdrachten gericht. De opdrachten hebben allemaal wel een hele heldere uitleg en stappenplan die goed te volgen is voor iedereen. De korte opdrachten die ik zelf geprobeerd heb waren leuk om te doen, al kwamen sommige dingen wel een beetje op hetzelfde neer. De meditatie opdrachten vond ik wel erg leuk, maar dat is ook iets wat ik nu al dagelijks doe. Verder waren er ook nog vragen waar je over na kon denken tijdens de observatie. Ik moet eerlijk zeggen dat deze me uit het 'nu' haalde en weer in mijn hoofd lieten malen. Het waren interessante vragen maar voor mij persoonlijk niet om mindful van te worden.


Het was een interessant en leerzaam boek, vooral de bijzondere wetenswaardigheden vond ik erg interessant. De opdrachten vond ik persoonlijk wat minder, omdat er wel een aantal opdrachten in stonden waarbij je echt afhankelijk bent van een bepaalde tijd/moment van het jaar of dat ze erg tijdrovend zijn. Maar zeker voor de mensen die graag creatief aan de slag gaan met tekenmateriaal en klei dan is dit boek echt enorm leuk en wordt je er echt ontspannen van.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page