top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Joann's weg naar zelfliefde – Joann van den Herik

Met de aankondiging van dit boek, was ik al gelijk nieuwsgierig. Inmiddels heb ik enorm veel boeken over bodypositivity, zelfliefde, eetstoornissen en persoonlijke ontwikkeling gelezen. Dit nieuwe boek kan natuurlijk niet uit blijven op mijn lijst.

Nederlands | Hardcover | 9789024598380 | Druk: 1 | april 2022 | 288 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs € 20,00


Voor het lezen:

Met de aankondiging van dit boek, was ik al gelijk nieuwsgierig. Inmiddels heb ik enorm veel boeken over bodypositivity, zelfliefde, eetstoornissen en persoonlijke ontwikkeling gelezen. Dit nieuwe boek kan natuurlijk niet uit blijven op mijn lijst. De lila cover trekt zonder twijfel je aandacht. De frisse opmaak met de titel die van het boek spat met een mooie foto van Joann erbij maken de cover tot een erg sprekend beeld. Ook komen subtiel positieve affirmaties terug.

 

Het verhaal:

Een persoonlijk, inspirerend en krachtig verhaal van curvy model Joann van den Herik over bodypositivity en zelfacceptatie. Ze vertelt haar levensweg en de jaren van school met enorme onzekerheid en hoe dat ze uiteindelijk wist op te groeien tot een curvy model. Ze deed mee aan het tv-programma Curvy Supermodel 2018, waarmee ze als finalist eindigden. Daarnaast promoot ze via instagram bodypositivity en heeft ze een enorm groot aantal volgers opgebouwd.

In het boek volgen we alterego Jjo, die worstelt met de druk van het "ideale schoonheidsideaal" waaraan ze maar niet lijkt te kunnen voldoen. Als grote, stevige vrouw krijgt ze ongevraagd advies over haar gewicht of wordt er om haar gelachen. Van alle kanten krijgt ze de bevestiging dat ze niet goed genoeg is. Hoe meer ze zich eraan probeert aan te passen, hoe meer dat ze zichzelf verliest. Dan hoort ze over bodypositivity: elk lichaam mag er zijn en verdient liefde en respect. Stap voor stap leert ze haar onzekerheid los te laten en komt zelfliefde hiervoor in de plaats. Ze besluit deze zelfacceptatie en zelfliefde te delen via social media en voor haar grootste droom te vechten.

 

Mijn ervaring:

We volgen de middelbare schooltijd van Jojo en haar struggles over haar gewicht en alle kritiek en adviezen waarin ze dagelijks in haar leven tegenaan loopt. Je krijgt als lezer ook een goed beeld van welke emoties, gedachtes en gevoelens er bij Jojo door haar hoofd gaan, waardoor je als lezer enorm goed met Jojo mee kan voelen en leven.


Daarbij volgen we niet alleen het verhaal van Jojo, maar krijg je ook indirect tips en tricks hoe Jojo aan de slag gaat met haar onzekerheid en haar reis die ze in zet naar bodypositivity en zelfacceptatie. Na ieder hoofdstuk staat in het boek een QR-code waarmee je een filmpje kan kijken van Joann over het gelezen onderwerp. Het is een enorm leuke aanvulling op het boek.

Het verhaal weet Joann op een hele mooie en toegankelijke manier te brengen.


Heel eerlijk gezegd kende ik Joann nog helemaal niet, aangezien ik zelden tv kijk en geen "vrouwenbladen" lees. Wel heb ik al een hoop gelezen over bodypositivity, eetstoornissen, zelfliefde en acceptatie en persoonlijke ontwikkeling. Dit boek is een enorm mooie aansluiting hierop. Dit boek is net weer eens wat anders omdat het geschreven is vanuit een persoonlijk verhaal, waardoor het net even een ander tintje krijgt.


Het boek is een mooie aanrader voor ieder meisje en vrouw die worstelt met haar lichaam en het willen voldoen aan het "ideale schoonheidsideaal". Ik weet zeker dat dit boek je een steuntje in de rug kan geven door van deze overtuigingen los te komen en te kiezen voor jezelf en een gelukkig en gezond leven.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page