top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Kamer 19 – Marc Raabe

Ik won dit prachtige boek via instagram bij AW Bruna. Bedankt! Ik keek hier enorm na uit na het lezen van deel , Sleutel 17.

Nederlands | Paperback | 9789400514027 | Druk: 1 | februari 2022 | 464 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers


Voor het lezen:

Na het spannende en heftige deel 1 van deze serie, Sleutel 17, was het eindelijk tijd voor het tweede deel. De cover is wederom geweldig. Ditmaal in het rood, maar perfect aansluitend bij de cover van deel 1. Na het lezen van deel 1 heb ik hoge verwachtingen van het verhaal en hoop ik dat de schrijver mijn verwachtingen in het tweede deel waar gaat maken.

 

Het verhaal:

Een belangrijk openingsevent, de Berlinale, vind plaats. Tijdens het openingsevent wordt een heftige snuff-movie getoond die zorgt voor een grote schok. 1800 sterren en beroemdheden zijn getuigen van een gruwelijke verkrachting en moord. Het slachtoffer, de dochter van burgemeester Otto Keller. Rechercheur Tom Babylon en psychologe Sita Johanns staan onder grote druk om de zaak op te lossen. Helaas werken meerdere hun onderzoek tegen. Er verdwijnen meer vrouwen en plotseling realiseert Sita Johanns dat er een verband bestaat tussen haar en de slachtoffers: een vreselijke gebeurtenis in haar jeugd en het getal 19.

 

Mijn ervaring:

Het is een heel nieuw verhaal, maar wel met hetzelfde onderzoeksteam als in deel 1. Ditmaal duiken we tijdens het verhaal in het verleden van Sita Johanns. De flashbacks naar Sita's verleden zijn in cursief geschreven, waardoor dat je als lezer goed onderscheid kan maken tussen de verschillende gebeurtenissen. Door deze afwisseling worden er twee hele spannende verhaallijnen opgebouwd, wat de spanning van het complete verhaal nog meer verhoogd. In deel 1, die voornamelijk in gaat op het verleden van Tom Babylon, was ik al erg nieuwsgierig naar het verleden van Sita.


In deel 2 is Tom Babylon ook nog altijd op zoek naar zijn verleden zusje, maar dat speelt in dit verhaal een beduidend mindere rol. Wel is het goed dat dit toch aan bod komt en ook de huidige thuissituatie van Tom komt aan bod. Hierdoor blijft de geloofwaardigheid hoog.


Doordat we nu nog meer diepgang krijgen in de karakters, in dit geval vooral die van Sita, krijgt het verhaal meer diepgang en wordt het verhaal beter. Marc Raabe heeft een hele vlotte en vooral filmische schrijfstijl, waardoor dat je werkelijk in het verhaal zit tijdens het lezen. Hij weet de gebeurtenissen en dialogen echt super krachtig neer te zetten.


Ik moet eerlijk zeggen dat dit verhaal nog beter en sterker uitgewerkt was en beter in elkaar zat dan Sleutel 17. De puzzelstukjes vielen echt geweldig goed in elkaar en het boek blijft tot bijna de allerlaatste bladzijde super spannend. Ik heb echt moeite gehad het verhaal weg te leggen.

Ik kijk nu al enorm uit naar deel 3, de Horzel die gaat verschijnen.


Voor iedere Thrillerlezer zijn de boeken van Marc Raabe echt een enorme aanrader. Dit tweede deel kan ook goed gelezen worden zonder het eerste deel te lezen, maar beide zijn echt aanraders!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page