top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De savanne 1 - Liefde op de savanne – Anne Jacobs

Deze lag nog op mijn te lezen stapel. Aangezien deel twee binnenkort verschijnt, hoogste tijd om deze serie te gaan ontdekken.

Nederlands | Paperback | 9789401618632 | 03 november 2022 | 480 pagina's Uitgeverij Volt | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Deze veelbelovende historische roman serie lag al even op mijn te lezen stapel te wachten. De warme en sfeervolle cover van de savanne met dieren en in de verte een huis, geven een idyllisch en romantisch gevoel. De typografie is vrij strak voor een historische roman, maar past wel bij het beeld. Het is het eerste boek dat ik van Anne Jacobs ga lezen. Ik ben erg benieuwd, maar ik verwacht een adembenemend, mooi en intens verhaal. Zeker omdat binnenkort deel twee van deze serie verschijnt, heb ik echt zin om hieraan te beginnen.

 

Het verhaal:

Liefde op de savanne is het eerste deel van de Savanne-serie van Anne Jacobs. 1880, de 22-jarige Charlotte droomt van wereldreizen en avonturen. Helaas willen haar grootouders niets liever dan dat ze een geschikte echtgenoot kiest. Uiteindelijk accepteert ze daarom het huwelijksaanzoek van koopman Christian. Al snel slaat in hun huwelijk het noodlot toe. Christian staat namelijk aan de rand van de financiële afgrond en heeft veel schulden gemaakt. Charlotte wil hier toch samen uitkomen en besluit een gevaarlijke kans te wagen. Ze moeten vluchten uit Duitsland en ver weg een nieuw leven beginnen. Charlotte komt voor enorme obstakels te staan en moet onmogelijke keuzes maken, maar zal ze uiteindelijk haar geluk vinden?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint in 1880, in Duitsland, waar Charlotte bij haar grootouders logeert. De personages worden op sfeervolle, sterke en rustige wijze geïntroduceerd en goed neergezet. Hierdoor krijg je van zowel Charlotte als van haar andere familieleden en de omgeving en situatie een goed beeld en komt het verhaal daarmee langzaam tot leven. Het hoofdpersonage Charlotte is een halfbloed en een sterke en eigenzinnige vrouw die haar woordje klaar heeft. Iets wat voor die tijd niet gebruikelijk is, maar daarmee het verhaal en de verhaallijn al direct een fascinerend maakt. Ik kan persoonlijk zo'n personage enorm waarderen. Verder in het verhaal reist Charlotte met Klara en Christian naar Afrika, waarbij Anne Jacobs ook een enorme veelzijdigheid aan culturen en personages introduceert. Dit maakt het verhaal direct al erg realistisch.


De bijzondere, originele en sterke verhaallijn is goed neergezet. Ondanks de rustige start van het verhaal, zit ik er al snel volkomen in en weet Anne Jacobs de omgeving, situatie en gebeurtenissen zo te beschrijven dat het verhaal echt tot leven komt. Anne Jacobs heeft een levendige en filmische schrijfstijl. Het verhaal heeft een veelzijdige verhaallijn en diepgang. Er komen heftige, aangrijpende, mooie, ontroerende en schokkende gebeurtenissen aan bod. Er gebeurt veel in het verhaal, maar wel in de juiste mate, waardoor de hoeveelheid je niet overspoelt, maar er juist voor zorgt dat het boek niet weg te leggen is. Tot het einde wist ze me dan ook in spanning te houden hoe het avontuur van Charlotte af zou lopen en ze haar geluk gevonden kreeg.


Liefde op de savanne is een diepgaande, originele en aangrijpende historische roman. Anne Jacobs heeft een erg levendige en filmische schrijfstijl waardoor je je even in 1880 in de savanne bij Charlotte waant. De personages zijn enorm veelzijdig, uniek, realistisch en goed uitgediept. De sterke en veelzijdige verhaallijn weet je door de vele wendingen en gebeurtenissen van het begin tot het einde te boeien. Ik heb enorm genoten van dit eerste deel en ik kan niet wachten om ook het tweede deel te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page