top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Lijken liegen niet – Olivier van Os

Van Uitgeverij Elikser kreeg als verrassing deze thriller opgestuurd om te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789463655576 | 21 juli 2023 | 240 pagina's Uitgeverij Elikser | Prijs €21,50


Voor het lezen:

De intrigerende cover van een groentinten geschilderd bos met een rijdende auto in een regenbui is origineel en springt er voor mij zeker uit tussen de andere boek covers. De typografie van de titel past mooi bij het geschilderde beeld. Ik vind het erg sterk dat de cover van voor naar achteren is doorgetrokken en daarmee een mooi geheel vormt. Het is het eerste boek van Olivier van Os dat ik ga lezen en ik kende het boek, totdat het op mijn deurmat belandde, nog niet. Dus ik ben enorm nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Rachel vertrekt met haar vriendinnen naar het zomerhuisje, waar sinds een traumatische gebeurtenis voor het eerst weer samenkomen. Wanneer 's nacht haar mobiel trilt en een bericht van een onbekend persoon verschijnt, slaat de angst haar om het hart. Hoe weet deze persoon wat er die nacht gebeurt is?

In het rustige stadje Forest Hill worden de bewoners opgeschrikt wanneer er twee tienermeisjes vermist raken. Rechercheurs Caroline Baak en Marc Evenwood onderzoeken de zaak. Ze willen de zaak zo snel mogelijk oplossen, maar de meisjes proberen een schrikwekkend geheim te bewaren. Langzaam raken ze verstrikt in hun eigen leugens. Er lijkt iemand hen in de gaten te houden, die meer weet dan de vriendinnen vermoeden.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is op enorm vlotte, levendige en realistische wijze geschreven. Olivier van Os weet door middel van sterke en realistische dialogen het verhaal echt tot leven te wekken. Daarbij schrijft hij op toegankelijke en vlotte wijze, met eenvoudig taalgebruik waardoor je echt in het verhaal op kan gaan en het verhaal enorm lekker en fijn leest.


De personages zijn goed neergezet en de verschillende personages hebben duidelijk een eigen persoonlijkheid en identiteit gekregen. Het is goed dat Olivier van Os niet gekozen heeft voor doorsnee personages, maar juist de personages heel eigen heeft gemaakt. Ook dit versterkt het realisme van het verhaal.


Het verhaal heeft een spannende en goede verhaallijn, waarbij de spanning en het web van leugens zich steeds verder opbouwt. De wendingen en gebeurtenissen zorgen ervoor dat het verhaal je in zijn greep houdt en je wilt weten wat de vriendinnen voor geheim met zich mee dragen én wie er achter de meisjes aanzit. Daarbij wordt het verhaal vanuit verschillende personages verteld waardoor je als lezer een brede kijk krijgt op de gebeurtenissen.

Het plot was verrassend en heeft een open einde, waardoor ik me afvraag of er nog een vervolg gaat komen op dit boek.


Lijken liegen niet, is een levendige, spannende en verrassende thriller. Olivier van Os heeft een vlotte schrijfstijl en schrijft sterke dialogen, waardoor het verhaal enorm prettig en lekker leest. Daarbij bevat het verhaal unieke en geen doorsnee personages, wat het verhaal direct een stuk realistischer maakt. Hij bouwt de spanning gedurende het verhaal goed op. Wel eindigt het verhaal met een open einde.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page