top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Maanziek – Eva Linden

Ik won dit boek, gesigneerd en wel van Eva. Aangezien ik enorm enthousiast was over Duisternis, haar laatste boek, ben ik ook enorm nieuwsgierig naar deze serie van haar die eerder verscheen.

Nederlands | Paperback | 9789082750416 | Druk: 1 | 256 pagina's | Uitgeverij We Will Shoot | Prijs €8,00


Voor het lezen:

Ik won dit boek, gesigneerd en wel van Eva. Aangezien ik enorm enthousiast was over Duisternis, haar laatste boek, ben ik ook enorm nieuwsgierig naar deze serie van haar die eerder verscheen. maanziek is het eerste deel van de avonturen/fantasy serie. De cover heeft een illustratie die enorme spanning en angst oproept. Ik kan niet wachten om te beginnen in deze serie en na het lezen van Duisternis zijn mijn verwachtingen hoog gespannen.

 

Het verhaal:

Het houten piratenschip is prachtig nagemaakt, met een glimmend geschrobd dek en een realistisch uitziende kajuit. Op de voorsteven houdt een halfnaakte zeemeermin de wacht en boven op de mast wappert een zwarte vlag met een doodshoofd erop. 'Piraten,' mompel ik. Een ijskoude rilling kronkelt door mijn lichaam. 'Beste deelnemers,' zegt een krakende stem. 'In dit spel is er maar één regel, en dat is dat degene die het langst weet te overleven, de wedstrijd wint!' Op het schip valt een ijzige stilte. Het onheilspellende gevoel dat ik dit beter niet zou doen, wordt steeds sterker. Dan, vanuit het niets, komen er hoge golven opzetten.


De zeventienjarige Mathis heeft het niet makkelijk. Naast de problemen met zijn vrienden en zijn liefje, heeft hij last van vreselijke, levensechte nachtmerries. Net op het moment dat hij niet meer weet wat echt is en wat niet, ontmoet hij een mysterieus meisje met een duister verleden. Ze vertelt hem over de gevaren die er zijn in de wereld van 'lucide dromen'. Ondertussen raken de twee steeds meer verstrikt in een spel tussen goed en kwaad, en verliezen ze hun grip op de werkelijkheid. Slagen ze erin om zichzelf te redden? Of is het allemaal maar...een droom?


'Maanziek' is een spannend avonturenverhaal, met een gezonde dosis fantasy en een vleugje horror.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een enorm spannende en heftige nachtmerrie/droom van Mathis, waardoor dat je als lezer geen enkele keuze hebt dan volledig mee het verhaal in worden gezogen. Vanaf het eerste moment zit de spanning goed in het verhaal. Het hoofdkarakter Mathis en daarnaast ook Mila heeft Eva enorm goed uitgewerkt. Hierdoor krijg je als lezer echt een band met de hoofdkarakters van het verhaal.


Eva heeft een enorm sterke en ongelofelijk spannende verhaallijn neergezet. Het boek is opgedeeld in 3 delen, maar geloof me wanneer je aan dit boek begint kan je gewoonweg niet meer stoppen. De schrijfstijl van Eva is vlot, krachtig en enorm levendig waardoor je helemaal in het verhaal op gaat en de dromen/nachtmerries van Mathis bijna voor je ziet. Je wisselt als lezer constant tussen de realiteit en de droomwereld en op een gegeven moment wordt het voor Mathis steeds onduidelijker of hij nu nog droomt of wakker is. Als lezer ervaar je op een gegeven moment dat gevoel ook, waardoor dat je echt met Mathis mee gaat puzzelen wat werkelijkheid en wat een droom is. Ook de wendingen die het verhaal neemt, voorkomen dat je het boek weg wilt en kan leggen. Het boek heeft vrij korte hoofdstukken waardoor dat je snel geneigd blijft om nog even een hoofdstuk te lezen. Ik heb het boek dan ook in 1 dag verslonden.


Het eerste deel van deze spannende fantasy en avonturenserie is vanaf het begin fantastisch. Het boek leest als een trein en het is van het begin tot het einde ijzersterk. Door het einde waarbij je het eerste hoofdstuk van het tweede deel van deze serie al kan lezen, kan ik alleen maar zeggen, ik wil meer! Ik ga zonder twijfel door na het tweede deel van deze serie!


Via de website van Eva Linden kan je deze serie boeken bestellen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page