top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Madame – Jacobine van den Hoek

Wauwie! Uitgeverij Harper Collins mega mega bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | E-book | 9789402768893 | 23 januari 2024 | Adobe ePub Uitgeverij HarperCollins | Prijs €13,99


Voor het lezen:

Ik moet tot mijn grote schaamte bekennen, dat ondanks dat ze al heel lang op mijn verlanglijst staat, ik nog altijd niet de eerste twee boeken van Jacobine van den Hoek gelezen heb. Bij de aankondiging van haar nieuwe boek en de oproep voor recensenten heb ik direct mijn kans gegrepen en had ik geluk. Uitgeverij Harper Collins super bedankt voor het recensie-exemplaar. Op de cover zien we en profil een portret van een jonge vrouw waarbij haar halve gezicht en buste te zien is. Ik weet nog weinig over Madame Tussaud dus ik ben erg benieuwd naar het verhaal.

 

Het verhaal:

Madame Tussaud werd uiteindelijk wereldberoemd, toch was die weg er naar toe niet zo voor de hand liggend als je misschien zou denken. Madame Tussaud groeit op tijdens de Franse Revolutie. Deze tijd is lastig voor een jonge vrouw, zeker als je als jonge vrouw ook nog eens barst van de ambitie. Haar talent valt op onder het koninklijk huis als de revolutionairen. Madame Tussaud heeft voor ogen dat ze beter wil worden dan haar oom. Kan ze, vechtend voor haar droom, ook Philidor behouden? Parijs is gevaarlijk en verandert drastisch, hierdoor komt ze voor een drastische keuze te staan: laat ze alles zoals het is of slaat ze haar vleugels uit?

 

Mijn ervaring:

Jacobine van den Hoek heeft me enorm positief weten te verrassen met dit originele, meeslepende en bijzondere verhaal van Madame Tussaud. Het is een erg indrukwekkend, spraakmakend en bijzonder verhaal dat Jacobine van den Hoek heeft weten neer te zetten, zeker doordat het verhaal voor grote punten gebaseerd is op de werkelijkheid en bestaande feiten. Het is goed te merken dat Jacobine van den Hoek nauwkeurig en grondig onderzoek heeft verricht naar deze vrouw en tijdsperiode en dit tot een levendig, vlot en beeldend geschreven verhaal heeft weten te verwerken.


Het verhaal is geschreven vanuit Madame Tussaud waarbij een grote tijdperiode van het leven van deze vrouw wordt beschreven. Het personage is met finesse, aandacht en veel gevoel neergezet en als snel raak ik als lezer betoverd door deze sterke, zelfstandige en daadkrachtige vrouw met een grote droom voor ogen. Daarbij zijn ook de andere personages met veel gevoel en aandacht beschreven en vormen door hun diversiteit een levendig en realistisch beeld van de tijd. Ook de omgeving, tijdsperiode en gebeurtenissen zijn ook bijzonder goed in beeld gebracht. Jacobine weet veel historische feiten en gebeurtenissen als wel de leefomgeving te beschrijven.


Het verhaal heeft een intrigerende, originele en enorm bijzondere verhaallijn. Zeker doordat het verhaal voor een groot gedeelte gebaseerd is op feiten is het een verhaal dat een enorme indruk op me maakt. Het verhaal en de gebeurtenissen in het verhaal me aan het denken, want het lijkt soms wel of wij niet leren van de geschiedenis en deze zich constant blijft herhalen. Het verhaal kent een daadkrachtig en sterk einde wat ervoor zorgde dat ik dit boek met een gelukzalig gevoel dichtsloeg.


Madame is een indrukwekkend, aangrijpend, meeslepend en prachtig verhaal over het leven van Madame Tussaud. Het is erg vlot, levendig en beeldend geschreven en je merkt ook echt dat Jacobine van den Hoek veel research heeft gedaan naar deze vrouw en deze tijdsperiode. Dat zorgt voor een sterk en geloofwaardig verhaal. Ik ben onder de indruk van dit originele en indrukwekkende verhaal. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

50 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page