top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Masters of scale – Reid Hoffman

Toen ik dit boek op social media, als nieuw boek langs zag komen was ik gelijk enthousiast. Een boek over het ontwikkelen van een groeimindset klinkt veelbelovend. Ik kreeg van Lev. Uitgevers de kans het boek te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789400514065 | Druk: 1 | augustus 2022 | 368 pagina's | Lev. Uitgevers | Prijs €27,99


Voor het lezen:

Toen ik dit boek op social media, als nieuw boek langs zag komen was ik gelijk enthousiast. Een boek over het ontwikkelen van een groeimindset klinkt veelbelovend. Ik kreeg van Lev. Uitgevers de kans het boek te recenseren, dank je wel! Ik ben dol op non-fictie boeken en voornamelijk op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mindset en psychologie. Ik denk en verwacht dat dit boek me veel mooie inzichten en eye-openers zal brengen.

 

Het verhaal:

Wat is leidend voor het succes van je bedrijf? Niet je talent, netwerk of strategie, maar je entrepreneurs mindset.

Deze groeimindset is de weg naar succes.

Reid Hoffman gaat in gesprek met verschillende visionaire leiders in gesprek over de verrassende strategieën die de groei van hun bedrijf stimuleren. In dit boek bundelt hij de collectieve inzichten en maakt hij scherpe analyses. Hiermee toont hij een reeks van contra-intuïtieve principes die iedereen kan toepassen. Hoe vind je een geschikt idee? Hoe pak je een schaalbare onderneming aan? Wanneer moet je luisteren of juist stoppen met luisteren naar je klanten? Wat moet je direct aanpakken? Kan je echt geld verdienen als je de wereld wilt verbeteren?

 

Mijn ervaring:

Wat een inspirerend, verhelderend en motiverend boek is dit!


Vanaf de eerste bladzijde was ik gefascineerd door de analytische en detailgerichte kijk Reid Hoffman op verschillende bedrijfssituaties en reacties van de omgeving waarneemt.

Zijn verhaal vertelt hij op een hele heldere en toegankelijke manier. Hierdoor kan je gemakkelijk in het verhaal mee gaan. Tijdens zijn verhaal beschrijft hij verschillende situaties van bedrijven van iconische leiders. Hij weet deze situaties en gebeurtenissen enorm goed en helder te analyseren en te verwoorden. Hierdoor kan je veel leren en mooie inzichten opdoen.


Zijn boek heeft hij heel helder opgebouwd en tijdens zijn verhaal wisselt hij tussen verhalen uit de praktijk, zijn analytische kijk en aan het einde van ieder hoofdstuk volgt ook nog een beknopte en heldere samenvatting van de aandachtspunten die besproken zijn voor een groeimindset.

Deze manier van herhaling en de combinatie van praktijkvoorbeelden met een heldere opsomming zorgt ervoor dat de besproken punten echt binnen komen.

Ook visueel is het boek erg prettig opgemaakt. Het boek heeft een prettige lettergrootte en regelafstand en de stukken van de "theorieën van Reid" en zijn "samenvattingen" zijn onderscheidend vormgegeven.


Wat ik ook enorm aan het boek kan waarderen, is dat Reid in het boek hele verschillende en uiteenlopende bedrijfstakken aanhaalt, waardoor je ziet dat deze mindset in elke bedrijfstak nodig is. Door deze veelzijdigheid en de verscheidene entrepreneurs die aan bod komen, is het een heerlijk afwisselend verhaal.


Ik heb echt genoten van dit heldere en super inspirerende verhaal van Reid. Zijn sterke analytische kijk en het feit dat hij enorm goed kan beoordelen waar de knelpunten en de kansen liggen, is het boek echt een feest om te lezen. Na het lezen van dit boek, wat ik zeker door de fijne samenvattingen aan het einde van ieder hoofdstuk nog vaker uit de kast zal halen, ben ik ook enorm nieuwsgierig naar zijn andere boeken en ook een aantal andere boeken die hij benoemd in dit boek. Dit boek heeft me geïnspireerd om mijn groeimindset te laten groeien.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page