top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Maxi van Fluks 1 – Anna Ruhe

Aangezien ik “De magische apotheek” echt een fantastische serie vind, ben ik enorm benieuwd naar dit nieuwe boek van Anna. Dit is een nieuwe serie voor een wat jongere doelgroep.Nederlands | Hardcover | 9789000375028 | Druk: 1 | augustus 2021 | 112 pagina's | Uitgeverij Van Holkema & Warendorf


Beschrijving:

In de winkel van haar vader ontdekt Paula een echte fee met glitterstof en magische krachten, zo klein als een libelle én met echte vleugeltjes! Geweldig, toch? Nou ja, niet helemaal... want fee Maximeralda Feodora Dilara Nima van Fluks – of gewoon Maxi – is vanwege haar beperkte magische kracht met verlof gestuurd. Pas als ze genoeg goede daden voor Paula verricht, kan ze op een dag weer een echte fee worden. Maar Maxi heeft zo haar eigen ideeën over wat goed is voor Paula. Zo worden gewone dagen ineens heel spannend!

Bestsellerauteur Anna Ruhe, bekend van De magische apotheek, betovert haar lezers met een nieuw kinderboekenpersonage vol humor en charme!

• Eerste deel van avontuurlijke kinderboekenserie

• Humoristisch, magisch en sfeervol

• Met fantasievolle full colour illustraties van Max Meinzold

 

Voor het lezen:

De illustratie op de cover is prachtig. Het trekt enorm de aandacht en het maakt je nieuwsgierig naar het verhaal. Ik vind de cover bijna een film/animatie poster. Ook de achterzijde heeft naast de beschrijvende tekst ook een hele mooie illustratie van Maxi van Fluks die een knikker betovert.


Tijdens het lezen:

Het verhaal begint met Paula die een oude fles vindt waarin een feetje verstopt zit. De manier hoe dat de personages geïntroduceerd worden in het verhaal is op een hele leuke en speelse manier gedaan. Ze trekt je daar gelijk ook mee de verhaallijn in en je leert de personages kennen.


Conclusie:

Ook dit is weer een verrassend, leuk en origineel kinderverhaal. We beleven het avontuur van Paula die bij toeval in een oude fles een wensfeetje vind met magische krachten en glitterstof. Alleen haar magische krachten zijn niet zo groot, aangezien Maxi een ongehoorzaam feetje is geweest. Pas als ze genoeg goede daden verricht kan Maxi grote wensen vervullen. Maxi is een hilarisch ondeugend en slecht luisterend feetje dat niet altijd even goed nadenkt over haar ideeën, hierdoor neemt het verhaal iedere keer leuke en verrassende wendingen. Het houdt echt de spanning in het verhaal, want gaat dit wel goed aflopen? In het boek zelf zijn ook de prachtige illustraties (in kleur) van Max Meinzold te bewonderen. Deze versterken zeker de kracht van het al mooie verhaal. Hij heeft echt een eigen en originele manier van illustreren die ik erg bewonder.

Het boek is echt een aanrader voor de wat jongere doelgroep die nog niet aan de magische apotheek, Nevermoor en Harry Potter toe zijn, maar wel dol zijn op avontuurlijke en magische verhalen. Zeker met de mooie illustraties is het echt een super leuk kinderboek!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page