top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Meester Leonie – Leonie van der Grinten

Ik kreeg van uitgeverij HarperCollins de vraag of ik dit boek wilde lezen en recenseren. Dus hierbij, super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789402712742 | 08 juni 2023 | 288 pagina's HarperCollins| Prijs €21,99


Voor het lezen:

Van HarperCollins kreeg ik de vraag of ik interesse had om dit boek te lezen en te recenseren. Voor mij iets geheel onbekends, maar bij het lezen van de flaptekst werd mijn interesse direct gewekt. Het maakte me enorm nieuwsgierig en ik wilde graag meer weten over het leven van een strafrechtadvocaat. De cover is uitnodigend, met een stralende en sprekende foto van Leonie.

 

Het verhaal:

Een unieke kijk in de wereld van het strafrecht.

Met welke zaken krijgt een strafrecht advocaat dagelijks mee te maken? De zaken zijn enorm uiteenlopend, van stalking door de partner tot een cliënt bijstaan die haar agressieve man met een hamer heeft doodgeslagen. Het zijn dingen die Leonie van der Grinten in haar leven als strafrechtadvocaat voor haar kiezen krijgt. In dit boek geeft Leonie van der Grinten een blik achter de schermen. Hierdoor laat ze op heldere wijze zien wat ervoor nodig is om verdachten van de gruwelijkste misdaden te verdedigen. Hoe ze op haar hoede moest wezen en omgaat met een cliënt die haar wilde zoenen in de verhoorkamer, tot het tegenkomen van cliënten in de kroeg. Maar ook hoe ze haar balans probeert te behouden met een soms tachtig urige werkweek.

Met dit boek probeert Meester Leonie de kloof tussen de maatschappij en het strafrecht te verkleinen.

 

Mijn ervaring:

Wat me direct opvalt, is dat het boek enorm helder, prettig en vlot geschreven is. Hierdoor leest de bundel van een verzameling van ervaringen van Leonie enorm fijn en prettig. Het boek is dus een verzameling van verhalen en ervaringen die Leonie van der Grinten haar jaren als strafrecht advocaat mee maakt.


Na het lezen van het eerste verhaal, zit ik dan ook aan het boek gekluisterd en kan ik het niet meer wegleggen. Het boek is zo mega interessant, leerzaam en verhelderend dat ik er geen genoeg van kan krijgen. Buiten de ervaringen en gebeurtenissen, weet Leonie van der Grinten ook op enorm heldere en toegankelijke wijze dingen uit te leggen over ons rechtssysteem en de wetten, waardoor er voor mij veel duidelijkheid komt waarom bepaalde straffen worden opgelegd of zaken worden aangepakt.


De verhalen die Leonie van der Grinten deelt zijn enorm uiteenlopend. Van schokkend en heftig tot verrassend en lachwekkend. Dat ze ook iets van haar persoonlijk laat zien, maakt het boek nog aantrekkelijker en menselijker. Leonie van der Grinten is een enorm krachtige, sterke en ambitieuze vrouw waarvoor ik echt bewondering krijg. Want de heftige zaken die ze voor haar kiezen krijgt, zijn niet niks. Door deze bewustwording groeit ook echt mijn respect en bewondering voor mensen die dit beroep uitoefenen.


Meester Leonie, is een enorm helder, mooi en leerzaam verhaal over het leven van een strafrechtadvocaat. Op enorm toegankelijke en persoonlijke wijze vertelt Leonie van der Grinten over de verschillende zaken en ervaringen waarmee ze te maken kreeg én legt ze daarmee enorm helder uit hoe dingen geregeld en vastgesteld zijn in ons rechtssysteem en hoe een straf wordt bepaald. Ik heb enorm veel geleerd en nieuwe inzichten opgedaan, daarbij is echt mijn respect en bewondering voor een strafrechtadvocaat gegroeid. Prachtige aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page