top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Met een korreltje zand – Danielle van Helden

Ik kreeg van Zin in Feelgood de kans om dit e-book te lezen en recenseren. Super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789021039992 | 12 mei 2023 | 72 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €1,49


Voor het lezen:

Na het lezen van het e-book Het begint met een geheim, waarvan ik echt genoten heb, kijk ik enorm uit naar haar nieuwe feelgood verhaal. Ik kreeg van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff de kans het nieuwe e-book te lezen en te recenseren. De cover alleen ademt al een heerlijk zomers feelgood gevoel en ik sta dan ook te trappelen om van haar nieuwe boek te gaan genieten. Door haar vorige boek heb ik goede en hoge verwachtingen. Ik ben benieuwd of het weer zo'n heerlijk verhaal zal zijn waar je in op gaat.

 

Het verhaal:

Haar moeder vertrekt voor twee weken naar haar zus om haar te helpen met de kleintjes. Hierdoor komt het runnen van de B&B en de zorg van haar verstandelijk gehandicapte broertje op de schouders van de drieëntwintig Jasmijn terecht. Helaas voor Jasmijn is de B&B onverwachts helemaal volgeboekt en moet ze voor twaalf gasten zorgen. Hierdoor moet Jasmijn ontbijt chef, schoonmaakster, gastvrouw, mantelzorger en animatieteam zijn. Vergeet ze zichzelf niet? Dan komt er ook nog een hele aantrekkelijke gast de B&B bezoeken, dat is echt de druppel. Want verliefd worden past echt niet meer op haar bordje...

 

Mijn ervaring:

Danielle van Helden heeft een heerlijke vlotte en luchtige, feelgood schrijfstijl. Hierdoor zit je zonder moeite compleet in het heerlijke kortverhaal. We volgen het verhaal van Jasmijn, die Danielle van Helden in het kort verhaal enorm goed en snel weet uit te diepen, waardoor je als lezer gemakkelijk in met Jasmijn het verhaal in duikt. Daarbij zijn ook de andere personages leuk en enorm levendig neergezet.


De verhaallijn is leuk en origineel. Ze weet in dit kortverhaal toch een heftige situatie van een verstandelijk gehandicapt broertje op enorm mooie en bijzondere wijze in de verhaallijn te verwerken. En zeker omdat ze dit op zo'n manier doet, waardoor het verhaal te zwaar wordt en enorm leuk blijft om te lezen. Dit is ook mede te danken aan de grote portie humor die Danielle van Helden in het verhaal heeft weten te stoppen. Daarbij vind ik het knap dat ze in het kortverhaal buiten een liefdesverhaal meer in het verhaal heeft weten te stoppen, en zeker waardoor het natuurlijk, luchtig en goed blijft voelen. Het heerlijke, feelgood einde zorgde wel voor de kers op de taart.


Met een korreltje zand is het tweede e-book van Danielle van Helden dat ik met onwijs veel liefde, plezier en met een lach op mijn gezicht heb mogen lezen. Ik heb van het begin tot het einde genoten van deze levendige, luchtige en heerlijke feelgood. De verhaallijn bevat meer dan een liefdesverhaal waardoor het een bijzonder en sterk kortverhaal is geworden. Ik kijk nu al uit naar het volgende boek van Danielle van Helden.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page