top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Met klinkende munt – Marijke Vos

Na deel één natuurlijk door met deel twee!!

Nederlands | E-book | 9789402770667 | 26 september 2023 | 84 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij HarperCollins | Prijs €4,99


Voor het lezen:

Na het lezen van het onwijs leuke, grappige en erg goede eerste deel van de Cleo Huizinga, privédetective serie ben ik erg benieuwd wat deel twee in petto gaat hebben. Ik ben erg benieuwd of Marijke Vos wederom een spannende, grappige en leuke verhaallijn weet neer te zetten. Ik heb er onwijs veel zin in . De nieuwe cover sluit perfect in stijl aan op deel één, alleen is er ditmaal sprake van een knalgroene cover en wat andere illustraties die wel in dezelfde stijl als deel één zijn.

 

Het verhaal:

Cleo Huizinga heeft het naar haar zin als assistent van privédetective Sandra Keizer. Er wordt een belangrijke zakenman ontvoerd, Cleo besluit op eigen initiatief naar hem op zoek te gaan, maar hiermee ontketent ze een onverwachte wending in de zaak. Er worden kostbare sieraden gestolen uit de kluis van een welgestelde dame. Ze verdenkt haar eigen kinderen. Al snel blijkt de dief vanuit onverwachte hoek te komen. Terwijl Cleo probeert de sieraden te vinden, ontmoet ze een interessante, knappe Belgische zakenman. Het begint met een flirt, totdat Cleo ontdekt met wie ze te maken heeft.

 

Mijn ervaring:

Ook in het tweede deel weet Marijke Vos me te doen betoveren met haar heerlijke vlotte, luchtige en humorvolle schrijfstijl. Ze schrijft haar verhalen met zoveel plezier en passie en dat is te voelen in haar verhalen. Het is leuk hoe dat we het hoofdpersonage gedurende het tweede deel van de serie weer net een tikkeltje beter leren kennen. Naast Cleo leren we ook de andere vaste personages beter kennen.


Het tweede deel heeft weer een verrassende, onwijs leuke en originele nieuwe verhaallijn en zaak. Ditmaal doet Cleo onderzoek naar de verdwenen juwelen van een welgestelde dame op leeftijd. Ze pakt het weer op de gebruikelijke en hilarische Cleo manier aan, waardoor je het verhaal ongetwijfeld met een lach zal lezen. Het verhaal weet door de heerlijke gebeurtenissen en wendingen je in zijn greep te houden, waardoor het boek te snel alweer uit is.


Met klinkende munt is het tweede deel van een onwijs leuke nieuwe detective feelgood serie van Marijke Vos. Met haar heerlijke vlotte, luchtige schrijfstijl die vol humor zit is het een verhaal om van begin tot het einde van te genieten. Ook met het tweede deel weet ze weer een verrassend leuke en originele verhaallijn neer te zetten.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page