top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Miss Jones & Lord Mortimer – Dani van Doorn

Ik kreeg de vraag van Dani of ik haar historische feelgoodroman wilde lezen en recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789464499964 | 24 juli 2023 | 187 pagina's Uitgeverij Ellessy | Prijs €17,95


Voor het lezen:

De opvallende cover van een vrouw in een grote knalblauwe jurk weet direct mijn aandacht te trekken. Door de combinatie van de sierlijke typografie is het direct overduidelijk dat dit een historische feelgood moet zijn. Ik ken Dani van Doorn nog niet dus ik ben erg nieuwsgierig naar haar schrijftalent. Daarbij maakt dat het het eerste deel van een serie is, wat ik altijd extra leuk vind. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

De Regency Book Lovers is een reeks over zelfingenomen lords die altijd hun zin krijgen totdat er een eigenzinnig meisje hun pad kruist.

Deel één is het verhaal van Annika Jones en Reginald Mortimer. Annika is gevlucht uit haar huis, waar ze proberen een nette dame van haar te maken. Terwijl Annika liever alleen haar eigen plan trekt. Ze zoekt onderdak in een landhuis dat een grote bibliotheek heeft en waar Annika haar uren graag verstrijkt. Helaas wordt ze ontdekt. Als Annika bij Lord Mortimer wordt gebracht, constateert hij dat ze irritant en enorm grappig is. Misschien kan Annika hem helpen om van het gedwongen huwelijk van zijn vader af te komen. Ze is in ieder geval brutaal genoeg...

 

Mijn ervaring: Wat een heerlijke meeslepende, vlotte en levendige schrijfstijl heeft Dani van Doorn. Haar verhaal leest enorm lekker en fijn en je zit al snel compleet in het verhaal.


De twee hoofdpersonages Annika Jones en Reginald Mortimer zijn op geweldige wijze neergezet en uitgediept. Het zijn twee totaal verschillende uitgeslepen personages die op sterke wijze een contrast met elkaar vormen. De hooghartige en serieuze Reginald met de speelse, eigenwijze en krachtige vrouw Annika Jones. Vooral Annika weet met haar streken en capriolen me meerdere keren aan het lachen te maken. Wat een geweldig en leuk personage is dit.


Het is een bijzonder, verrassend en mooi verhaal. Terwijl er in de verhaallijn qua daadwerkelijke gebeurtenissen niet een hoop gebeurd, is het vooral het spanningsveld en de conversaties tussen Annika en Reginald die je van het begin tot het einde weet te boeien. Dani van Doorn, weet op prachtige en mooie wijze de romance die tussen Annika en Reginald opbloeit te verwoorden en in beeld te brengen. Met een prachtig, intens en ontroerend einde weet Dani dit prachtige verhaal af te sluiten.


Miss Jones & Lord Mortimer is een prachtige, intense en mooie historische feelgood roman. Het is heerlijk vlot en levendig geschreven en Dani van Doorn weet enorm veel sfeer en gevoel in het verhaal te brengen. Het is een verhaal waar je helemaal in op kan gaan en van kan genieten. Daarbij maakt de heerlijke humor in het verhaal het lezen echt tot een feest. Ik kijk nu al uit naar deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page