top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Moord onder de magnolia's – Olivia Hill

Nadat ik enorm van Het huis in Mirrorlake van Olivia Hill heb genoten, kijk ik vol verwachting uit naar haar nieuwe boek. Ik kreeg de kans om mee te doen aan de blogtour van Dutch Venture Publishing. Super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789493265172 | Druk: 1 | mei 2022 | 260 pagina's | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs € 16,95


Voor het lezen:

Nadat ik enorm van Het huis in Mirrorlake van Olivia Hill heb genoten, kijk ik vol verwachting uit naar haar nieuwe boek. Ik kreeg de kans om mee te doen aan de blogtour van Dutch Venture Publishing. Super bedankt! De cover is wederom erg uitnodigend. We zien een tuin met een (corgi) hondje met een mes in zijn bek. Verder naar achter zie je nog wat tuin gereedschap en een groot wit huid dat vervaagd op de achtergrond. De titel knalt er goed uit en door het lieve hondje (ja, ik heb een grote zwak voor honden) wil ik dit boek absoluut lezen.

 

Het verhaal:

Georgia heeft het goed voor elkaar. Ze is eigenaar van een succesvolle kappersketen in New York, maar dan heeft haar vader een ernstig ongeluk gehad en keert ze terug naar huis om haar ouders te helpen met de B&B. Om niet gelijk in huis bij haar ouders te moeten, huurt Georgia een het huis waarin oude Stumpy, de plaatselijke "piraat", zijn hele leven heeft gewoond. Als ze arriveert bij het huis wordt ze tegengehouden door een erg aantrekkelijke sheriff. Er blijkt iets bij de woning aan de hand te zijn. Het duurt even voordat ze de aantrekkelijke sheriff herkent, het blijkt Haruki, de grootste pestkop uit haar verleden te zijn. Het lijkt er op dat het lijk onder Stumpy's magnolia's niet het grootste probleem is...

 

Mijn ervaring:

Olivia Hill heeft een hele vlotte, krachtige schrijfstijl en zonder dat je je er direct bewust van bent zit je diep in het verhaal en vergeet je de wereld om je heen. We volgen het verhaal van Georgia. Olivia heet het karakter enorm goed en leuk weggezet, waardoor dat je als lezer helemaal in het leven van Georgia en haar emoties en gevoelens op gaat. Ook de andere karakters die aan bod komen hebben allemaal iets dat ze uniek en eigens maakt, wat enorm leuk gedaan is.


De verhaallijn heeft een leuke opbouw en ook zit er een heerlijk tempo in het verhaal. Het verhaal neemt veel leuke wendingen die een heerlijke swing van emoties met zich mee brengen. Ook door de flashbacks naar een heftige gebeurtenis uit het verleden van Georgia en alle gebeurtenissen in het heden kan je het verhaal moeilijk los laten. Door de vlotte schrijfstijl van Olivia vlieg je dan ook door het boek heen. Het plot was niet mega verrassend, maar dat doet absoluut niet af aan het prachtige boek dat ze heeft neergezet.


Het genre cozy mystery was voor mij nog niet echt bekend, maar ik kan niets anders concluderen dat ik het enorm leuk vond. Dit is het tweede boek dat ik van Olivia Hill las en met zoveel plezier dat ik verlang naar nog meer verhalen van haar.


Deze cozy mystery van Olivia Hill is absoluut een hele leuke aanrader om te lezen, hij is niet te zwaar en leest heerlijk weg.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page