top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Mus & kapitein Kwaadbaard en de Amorfe – Kevin Hassing

Na het lezen van deel 1 en 2 wilde ik natuurlijk weten hoe het avontuur van Mus en kapitein Kwaadbaard verder zou gaan. De verhalen zijn werkelijk geweldig en ik sta dan ook te popelen om dit nieuwe deel te gaan lezen.

Nederlands | Hardcover | 9789021032399 | Druk: 1 | 13 september 2022 | 256 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Voor het lezen: De covers van de serie van Mus en kapitein Kwaadbaard zijn allemaal prachtig en sluiten echt perfect op elkaar aan. De illustratie van Linda Faas heeft een enorme aantrekkingskracht en ook de gekozen kleuren voor de cover vind ik erg uitnodigend. Ook ditmaal hebben ze weer gekozen voor een doorlopende cover naar de achterzijde, waardoor het boek van alle kanten uitnodigend is. De twee vorige delen van Mus en kapitein Kwaadbaard heb ik met enorm veel liefde en plezier gelezen, dus kijk ik enorm uit naar dit nieuwe verhaal. Mijn verwachtingen zijn doordat de twee voorgaande delen zo goed waren erg hoog gespannen.

 

Beschrijving:

Een geheimzinnig schip doemt op uit de mist en vaart recht op de kade van Zeeburgerdam af. Het blijkt De Amorfe te zijn, een vaartuig dat gemaakt is van glas. De kapitein van het schip, Nero, vertelt dat hij met zijn bemanning mee gaat doen aan het Tetra Toernooi, een legendarisch evenement dat zich afspeelt op een drijvende stad midden in de oceaan. Hij vraagt Mus en haar vrienden ook mee te strijden. Maar Mus twijfelt. Meedoen aan het toernooi betekent dat je je leven op het spel zet…

 

Conclusie:

Het verhaal begint net als vorige keer met een proloog, waardoor je gemakkelijk weer in het verhaal van Mus en kapitein Kwaadbaard zit. De personages zijn inmiddels allemaal bekend als je de eerdere delen hebt gelezen en dat is erg leuk, want hierdoor heb je als lezer echt een band met de personages gekregen. Het mooie is ook dat de personages zich tijdens het verhaal verder ontwikkelen.

Daarnaast zijn er in dit verhaal ook wat nieuwe personages die Kevin op hele leuke en ook allemaal unieke manier weer heeft weten weg te zetten.


De schrijfstijl van Kevin is vlot en krachtig, er zit een heerlijk tempo in de verhaallijn en aan humor is weer geen gebrek. Wat heb ik bij dit verhaal ook weer vaak hardop zitten lachen. De verhaallijn is erg sterk, het verhaal neemt zoveel onverwachte wendingen dat je het boek moeilijk weg kan leggen. Het is gewoon te leuk om te stoppen. Naarmate het plot in zicht komt, weet Kevin je als lezer op het puntje van je stoel te zetten... want ja hoe zal het aflopen.


Tussen het verhaal door zijn ook nog prachtige illustraties van Linda Faas te zien, die het verhaal echt weten te verrijken en versterken. Dit is echt geweldig gedaan.


Het plot was niet direct wat ik verwacht had, net als voorgaande keren en dat maakt de verhalen van Mus en kapitein Kwaadbaard echt geniaal. Het verhaal heeft een mooie en sterke afsluiting. Kevin weet je al gelijk als lezer te enthousiasmeren voor het volgende deel dat gaan komen, ik weet wel, ik kan echt niet wachten.


Dit derde deel van deze prachtige jeugdserie is absoluut een MUST-READ! Echt wat een sterke verhalen en geweldige humor! Kevin laat ons niet te lang in spanning voor deel 4!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page