top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Mus & Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de kraken – Kevin Hassing

Ik kreeg dit prachtige boek als geschenk van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Deel 1 had ik al gelezen en daar heb ik enorm van genoten, ik ben enorm benieuwd hoe dat het avontuur vervolgd wordt.

Nederlands | Hardcover | 9789024597239 | Druk: 1 | oktober 2021 | 240 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Beschrijving:

Het avontuurlijke vervolg op Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen


Koers naar de Kraken van Kevin Hassing is het vervolg op Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen. In dit spannende tweede deel gaan Mus en haar vrienden op jacht naar een gevaarlijk zeemonster. Met grote, sfeervolle illustraties van Linde Faas. Mus en kapitein Kwaadbaard hebben Zeeburgerdam nog maar net bevrijd uit handen van een piratenbende of ze belanden alweer in een nieuw avontuur. In het zeewater drijft venijn: een extreem gevaarlijk goedje dat alles aantast. Het venijn is afkomstig van de Kraken, een gigantische octopus. Mus en haar vrienden maken jacht op het zeemonster. Maar hun zoektocht is niet zonder problemen en de enige die de Kraken ooit heeft gezien, weigert te praten en hen te helpen. Tot overmaat van ramp komt Mus achter een groot geheim… Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen stond op de tiplijst van de Nederlandse Kinderjury 2021 en was genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2021. ‘Kevin Hassing weet raad met avonturen in een wonderlijk decor.’ Bas Maliepaard, Trouw ‘Het verhaal is zo spannend dat je het gevoel hebt dat je erbij bent.’ Jona, 10 jaar

 

Voor het lezen: Terwijl deel 1 een cover was in rood-oranje tinten, heeft deze een mysterieuze blauw kleur. Op de cover is weer een prachtige illustratie te zien van Linde Faas. We zien Mus die onder water zwemt en een mega inktvisachtig-tentakel en zeewier. Rechtsonder is met dezelfde typografie als deel 1 ook had de titel van het boek te lezen in witte letters. Op de donkerblauwe achtergrond knalt de titel er goed uit. Ik verwacht een onwijs spannend, mooi en hartverwarmend avontuur.


Conclusie:

Het verhaal begint met een proloog. Mus zwemt in de zee en is op. Alles schreeuwt in haar dat ze moet doorzwemmen en dat ze langzaam haar bewustzijn verliest.

Aangezien ik in deel 1 al een band met het hoofdpersonage Mus heb opgebouwd ben ik gelijk enorm aangegrepen en wil ik weten wat en waarom dit gebeurt en natuurlijk ook hoe dat het af gaat lopen.

Ook al is het enige tijd geleden dat ik deel 1 las, zonder enige moeite zit ik helemaal in dit verhaal. De personages zijn voor een groot deel de personages die ik ken vanuit deel 1. Elk personage heeft een eigen karakter en een eigen manier van doen en communiceren. Daarnaast ontwikkelen ze zich steeds verder gedurende het verhaal.

De schrijfstijl van Kevin Hassing is vlot en krachtig. Hij weet dingen prachtig te verwoorden en aan humor is zeker geen gebrek. Er zit een heerlijk tempo in de zinnen en in het verhaal. De verhaallijn is erg sterk, zeker door het sterke proloog waarmee hij het verhaal start. Daarnaast neemt het verhaal zoveel wendingen, ook wendingen die ik absoluut niet zag aankomen dat het verhaal geniaal blijft. Als lezer zit je constant op het puntje van je stoel, je duikelt van de ene ontwikkeling in de andere en dat alles met een flinke dosis humor.


Tussendoor zijn ook meerdere malen de illustraties van Linde Faas verwerkt. Ze maakt zulke prachtige illustraties dat ze het verhaal dat al goed is nog verder te versterken. Die twee verrijken elkaar heel sterk.


Het plot was niet direct wat ik had verwacht en heeft me ook weten te verrassen. Het avontuurlijke en wonderlijke verhaal heeft me wederom weten te raken. Het verhaal heeft een mooie en sterke afsluiting, maar Kevin Hassing weet je als lezer gelijk nieuwsgierig te maken van een nieuw avontuur wat lijkt te komen. En jawel, dan de klapper van een aankondiging dat er ook een deel 3 van de serie gaat komen! Mijn geluk kan echt niet op.


Voor wie deze prachtige jeugdserie nog niet kent, dit is een aanrader die je MOET lezen. En voor mezelf en alle anderen die dit prachtige boek ook gelezen hebben, Kevin Hassing laat ons niet te lang in spanning...


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page