top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Nineteen Steps – Millie Bobby Brown

Ik kreeg van Uitgeverij Prometheus dit prachtige en veelbelovende recensie-exemplaar opgestuurd. Onwijs, onwijs bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789044654752 | 12 september 2023 | 312 pagina's Uitgeverij Prometheus | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Toen ik dit prachtige boek zag en de geweldige cover, was ik alleen daardoor al verliefd op het boek. Op de cover zien we in blauw-groene tinten de stad Londen met in de lucht twee vliegtuigen. Daarbij weten de in goudfolie gedrukte naam van de schrijfster en de gouden bloemen er een bijzonder en historisch gevoel aan te geven. De witte titel springt er duidelijk leesbaar maar wel passend bij de rest uit. Daarbij heeft het boek prachtige sprayed edges met rozen in dezelfde tinten als de cover. De flaptekst geeft me het gevoel dat ik een prachtig, aangrijpend en goed boek ga lezen. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Inmiddels is Europa al drie jaar in een allesvernietigende oorlog. Het is 1942 en Londen gaat gebukt onder een constante dreiging van luchtaanvallen van de Duitse gevechtsvliegtuigen. Nellie Morris, woont in Bethnal Green, East End, en is keer op keer opgelucht als zij en haar familie weer ongedeerd uit de schuilkelders tevoorschijn komen. In deze heftige tijd klampt ze zich vast aan alles wat haar herinnert aan haar zorgeloze jeugd. Ze loopt de Amerikaanse piloot Ray tegen het lijf, die haar leven compleet laat veranderen. Wanneer Nellie en Ray besluiten voor een nieuwe stap in hun leven te gaan, gebeurt er een verschrikkelijk ongeluk tijdens een van de nachtelijke luchtaanvallen. Langzaam worden de geheimen van deze nacht ontrafeld, maar het leven van Nellie stort compleet in...

 

Mijn ervaring:

Sprakelooos! Wat een bijzonder, intens, mooi en aangrijpend verhaal is dit. Na het lezen van het boek ben ik er enige tijd stil van en moet ik echt even het verhaal verwerken.

Millie Bobby Brown weet met haar schrijfstijl bijzonder goed de sfeer en het gevoel over te brengen, die je als lezer echt in je greep houdt. Daarbij heeft ze een levendige schrijfstijl, die het verhaal echt tot leven brengt. Het verhaal is geschreven vanuit een vertelperspectief dat Nellie en haar leven en de gebeurtenissen van de oorlog en haar familie volgt. Toch weet Millie Bobby Brown het personage zo neer te zetten dat je echt met Nellie mee voelt, en de impact van haar emoties je keer op keer weten te raken.


Direct vanaf het begin weet Millie Bobby Brown me mee te trekken in het heftige verhaal. Het is een bijzonder intens en heftig verhaal door de oorlogsperiode en de gebeurtenissen die zich gedurende deze tijd zich afspelen. Daarbij weet Millie Bobby Brown een prachtig, bijzonder en ontroerend liefdesverhaal neer te zetten. Deze combinatie zorgt voor een mooie mix aan gevoelens en emoties. Er zijn meerdere gebeurtenissen in het verhaal die me weten te raken en te verrassen, wel vaker met een traan dan met een lach. Ondanks de heftigheid kon ik het boek niet los laten en wilde ik weten hoe dat het zou eindigen. Ik moet zeggen ik was alles behalve teleurgesteld, wauw, wat een mooi en goed einde.


Nineteen Steps heeft mijn hoge verwachtingen overtroffen. Want een bijzonder, mooi, intens en aangrijpend verhaal is dit. De gebeurtenissen en wendingen van de oorlog in het boek breken je hart, daarbij zorgt het originele liefdesverhaal voor een mooie balans. Het boek wist me zo te pakken, dat ik het in één middag heb uitgelezen. PRACHTIG!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page