top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Nooit meer drama - Nedra Glover Tawwab

Na haar leerzame en prachtige boek Gezonde grenzen, dat ik ook las is het nu tijd voor het tweede boek. Van Uitgeverij HarperCollins kreeg ik de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789402711912 | 21 juni 2023 | 272 pagina's | Uitgeverij HarperCollins | Prijs 21,99


Voor het lezen:

Na het lezen van haar geweldige eerste boek Gezonde Grenzen, zijn mijn verwachtingen voor het tweede boek van Nedra Glover Tawwab hooggespannen. Ik ben benieuwd wat ze me bij gaat brengen rondom grenzen stellen rondom familie. Ik heb zelf enorme moeite met goede en duidelijke grenzen stellen, dus ik heb enorm veel geleerd van haar vorige boek. Ik hoop weer veel eyeopeners, mooie inzichten en veel tips op te doen. Van HarperCollins kreeg ik ook nog eens de kans om het boek te lezen en te recenseren.

 

Het verhaal:

In welke familie zijn er geen spanningen en onderliggende problemen die voor pijn, conflicten en verdriet zorgen? Wanneer je je ongezonde familiepatronen niet aanpakt, blijven ze gedurende de rest van je leven op alle vlakken van vriendschap- tot aan liefdesrelaties terugkomen. Nedra Glover Tawwab laat je zien hoe je deze patronen identificeert en aan de hand van praktische en wetenschappelijke adviezen helpt ze je inzicht te krijgen, het begrijpen en stappen te zetten om gezonde grenzen te gaan stellen. Het boek bevat een breed scala van ouders, broers en/of zussen, bonuskinderen en schoonfamilie. Pak met behulp van Nedra Glover Tawwab de controle terug over je eigen leven.

 

Mijn ervaring: Wat ik enorm fijn vind aan Nedra Glover Tawwab is dat ze heel helder, concreet en toegankelijk is in de kennis en inzichten die ze met je deelt. Daarnaast heeft ze wederom een boek geschreven wat enorm prettig en vlot leest, waardoor je echt in haar praktijkvoorbeelden, kennis, inzichten en tips duikt. Daarbij weet Nedra Glover Tawwab me met haar verhaal nieuwsgierig en enthousiast te maken, waardoor ik echt alle kennis wil opsnuiven. Het boek is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel leert ze je om disfunctioneel gedrag af te leren. In deze hoofdstukken legt ze duidelijk uit hoe je dit gedrag herkend, welke vormen van disfunctioneel gedrag er zijn (en geloof me, dat zijn er nogal wat) en hoe de cyclus zich blijft herhalen en ook over de generaties heen. Ieder hoofdstuk begint met een duidelijk praktijkvoorbeeld. Vervolgens weet ze op heldere en concrete wijze de wetenschappelijke kennis en inzichten te delen, waarbij ze ook regelmatig duidelijke opsommingen en overzichten deelt. Wat ik enorm fijn en overzichtelijk vind. In het tweede deel gaat ze dieper in op genezen. De drang van disfunctioneel gedrag te weerstaan, hoe je met verzet omgaat en met mensen die niet willen veranderen, het beëindigen van relaties en steun opbouwen. Dit is erg leerzaam, en hierin doe ik wederom veel inzichten, kennis, maar ook heel veel goede tips op, waar ik direct iets mee kan in de praktijk. In het derde deel duikt ze dieper in op groei en richt ze zich op de specifieke familiegroepen waarmee je problemen ondervindt om deze op te lossen. Hierbij moet je denken aan ouders, broers en zussen, kinderen, verdere familie, schoonfamilie en samengestelde gezinnen. Tot slot volgt nog een gedeelte met veelgestelde vragen. Nooit meer drama, is wederom een super leerzaam, interessant en boek dat bomvol mooie inzichten, eyeopeners en vooral veel tips zit. Met behulp van Nedra Glover Tawwab leer je disfunctioneel gedrag in je familie herkennen en met haar tips, inzichten en kennis kan je hier direct mee aan de slag. Zodat jij gezonde grenzen kan stellen, met als gevolg dat je gelukkiger bent en controle krijgt over je eigen leven. Het boek heeft me enorm veel geleerd en ik kan er ook echt mee aan de slag. Mega dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page