top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

November – Thomas Olde Heuvelt

Van Uitgeverij Boekerij kreeg ik deze special edition van November. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789022591116 | 01 november 2022 | 464 pagina's Uitgeverij Boekerij | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Bij het ontvangen van deze prachtige limited edition moest ik wel even drie keer met mijn ogen knipperen. Het boek stond al enige tijd op mijn verlanglijst, maar deze bijzonder uitgave met bloedvlekken geeft het verhaal nog een mysterieuzer en duisterder gevoel. Ik heb al veel lovende recensies gelezen over het boek, dus mijn verwachtingen zijn hooggespannen. Het is voor mij het eerste boek van Thomas Olde Heuvelt dat ik ga lezen.

 

Het verhaal:

In het stadje Lock Haven, Washington, bevindt zich de gelukkigste straat van de Verenigde Staten. Er staan kasten van huizen en de bewoners gaat het voor de wind. Ze zijn allemaal oprecht stuk voor stuk gelukkig, ze hebben succesvolle carrières en doen de dingen in het leven die ze willen doen, daarbij verkeren ze in goede gezondheid. Het zijn vitale, weldenkende en, de meeste, ruimhartige mensen. Hun kinderen zijn perfect en getalenteerd. Het gaat de bewoners alleen net iets te goed. Tot het November wordt, dan breken de Donkere Dagen aan. Deze maanden worden ze overvallen door ongeluk; pijntjes, domme pech, financiële tegenvallers, ziekte, depressie en mentale verwarring. Meestal is het voor even. Na deze donkere dagen keert het geluk weer terug, maar wel tegen een prijs. Hiervoor moet iemand sterven in de bossen achter hun huis. Gebeurt dit niet dan moeten de bewoners in de straat hiervoor boeten. Hoeveel is een mensenleven waard?

 

Mijn ervaring:

Thomas Olde Heuvelt heeft een enorm filmische, levendige en meeslepende schrijfstijl. Hij weet het verhaal zo te verwoorden, dat je er helemaal mee in wordt meegezogen en het verhaal voor je ogen ziet gebeuren. Daarbij voelt hij perfect aan op welke momenten hij de verhaallijn moet vertragen en versnellen dat de spanning en sfeer in het verhaal verhoogt.


Het verhaal is geschreven vanuit vier verschillende familieleden van een van de huizen die in de gelukkigste straat in Lock Haven staan. Vader Ralph, moeder Luana, zoon Django en dochter Kaila zijn divers, uniek en op sterke wijze neergezet. Ieder personage heeft overduidelijk een eigen persoonlijkheid en kijk- en handelswijze. Dit zorgt voor een intrigerend en spannend verhaal.


Het verhaal heeft een ontzettend sterke, spannende en originele verhaallijn. Ik kan niets anders zeggen dan dat vanaf het eerste hoofdstuk het verhaal me te pakken had en ik het boek die avond niet meer weg kon leggen voordat het uit was. Het verhaal wist me door de wendingen, gebeurtenissen zo te verrassen, me geboeid te houden en nieuwsgierig te houden, dat ik moest en zou weten hoe het verhaal ging eindigen. Ik moet heel eerlijk zeggen, de verrassende plottwist en het plot waren geweldig goed. Het overtrof daarin echt mijn verwachtingen.


November is een super spannend, origineel en goed verhaal. Het is enorm filmisch geschreven, waardoor ik vanaf het eerste hoofdstuk compleet in het verhaal op ging en het voor mijn ogen zag gebeuren. De personages zijn uniek, divers en sterk neergezet. Er zitten zoveel gebeurtenissen, wendingen en twisten in het verhaal dat ik het boek niet weg kon leggen en in één avond uitgelezen heb. Wat een bijzonder, origineel en goed boek. Echt een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page