top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Omringd door idioten – Thomas Erikson

Dit boek stond al enige tijd op mijn verlanglijstje. Ik ben een groot liefhebber van mindset, communicatie en psychologie dus dit boek maakt me enorm nieuwsgierig.

Nederlands | E-book | 9789402755763 | Druk: 1 | juni 2018 | 223 pagina's | -343785 | HarperCollins | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Dit boek stond al enige tijd op mijn verlanglijstje. Ik ben een groot liefhebber van mindset, communicatie en psychologie dus dit boek maakt me enorm nieuwsgierig. De cover is een heerlijke simpele maar goed communicerende cover. Hierdoor komt de boodschap waar het boek over gaat goed tot zijn recht. Ik ben benieuwd wat ik door dit boek over mezelf leer, maar ook hoe ik de communicatie met mijn omgeving kan verbeteren.

 

Het verhaal:

Welke gedragsstijl is de jouwe? Drijf je collega je tot waanzin met zijn overdreven liefde voor details? Botst het gematigde karakter van je geliefde met je eigen enthousiasme? Sommige mensen beweren dat zij omringd worden door idioten. Zij begrijpen hun collega’s of familie niet, hoe ze ook hun best doen. Als je echter meer inzicht hebt in het gedrag van de ander, en dat van jezelf, kun je beter met de ander communiceren. Een veelgebruikte methode daarvoor is het aanduiden van gedragsstijlen met kleuren. Ben je bijvoorbeeld rood, dan wil je snel tot de kern van de zaak komen. Heb je voornamelijk gele kanten, dan ben je snel enthousiast, groen staat voor stabiliteit en blauwe eigenschappen hebben te maken met informatie en details. Thomas Erikson leert je om op praktische en eenvoudige wijze dit kleurenschema toe te passen. Omringd door idioten helpt je collega’s, vrienden en familie beter te begrijpen.

 

Mijn ervaring:

Wat me gelijk opvalt als je begint met het lezen van dit boek is dat Thomas Erikson zijn verhaal op een hele toegankelijke en vermakelijke wijze weet te brengen. Het verhaal heeft een hele heldere opbouw. Waardoor je stap voor stap begeleid wordt door de vier verschillende gedragsstijlen met alle pluspunten en aandachtspunten.


Door zijn grappige verhaal dat hij in eigen ervaring mee maakte, wordt je gemakkelijk mee zijn verhaal ingezogen. Het is leuk dat hij praktijkvoorbeelden van verschillende gedragstypes en gebeurtenissen weet af te wisselen met duidelijke psychologische opsommingen en kennis. Het enige nadeel van het lezen van het e-book, was dat de figuren en schema's niet mee schaalden op de e-reader en daardoor bijna niet leesbaar waren.


Hij weet duidelijk en overzichtelijk de vier verschillende gedragstypes te onderscheiden en uit te leggen. Je zal jezelf ongetwijfeld in een of meerdere gedragstypes herkennen. Daarnaast gaat hij ook in op de verschillende lichaamstaal, inspelen op verschillende gedragstypes, mondeling en schriftelijk communiceren met verschillende gedragstypes en stress en energievreters van verschillende gedragstypes. Ik denk dat je doordat hij de verschillende gedragstypes zo breed bespreekt je een goed en duidelijk beeld krijgt hoe dat je in de toekomst van je eigen gedrag, maar ook van andere in je omgeving alert bent en misschien daar je communicatie wat beter op af kan stemmen.Tot slot volgen nog korte interviews met verschillende gedragstypes uit de praktijk. Dit laatste sprak me persoonlijk niet echt aan, terwijl de rest van het boek enorm interessant en leerzaam was.


Wat een super interessant en enorm leerzaam boek is dit. Thomas Erikson weet mensen te verdelen in vier verschillende gedragstypes en laat je zien waar de plus- en aandachtspunten van deze personen liggen. Hij deelt enorm veel goede tips en punten waardoor je de communicatie beter op de ander kan afstemmen en daardoor anderen beter kan begrijpen en een fijnere samenwerking kan creëren.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page