top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ongetemd leven zelfbevrijdingsgids – Glennon Doyle

Eindelijk is er nu het werkboek verschenen van het succesvolle boek Ongetemd leven van Glennon. Ik ben enorm benieuwd en mag deze ook nog eens lezen en recenseren van Kosmos uitgevers!

Nederlands | Paperback | 9789021596563 | Druk: 1 | februari 2022 | 240 pagina's | Kosmos Uitgevers


Voor het lezen:

De cover sluit prachtig aan op de cover van Ongetemd Leven. De illustraties zijn prachtig, zacht en uitnodigend. De typografie valt mooi samen met de illustraties, waardoor het een aantrekkelijk geheel wordt.

 

Het verhaal:

Na de bestseller "Ongetemd leven" is er nu de journal vol oefeningen om zelf aan de slag te gaan. Stap voor stap ga je met oefeningen, inzichten en schrijfopdrachten aan de slag om te stoppen met pleasen en aan het roer van je eigen leven te gaan staan. Hierdoor ga je inzien dat je allermooiste leven werkelijk te realiseren valt. De journal staat vol oefeningen, illustraties, meditaties gebaseerd op de bestseller "Ongetemd leven".

 

Mijn ervaring:

Buiten dat de cover enorm aantrekkelijk is, is ook het binnenwerk hierop aansluitend, prachtig vormgegeven. De journal is opgedeeld in zeven stappen:

1) Ontdek wat je werkelijk vindt

2) Voel alles, gebruik alles

3) Wees stil en weet

4) Durf te dromen

5) Vertrouw jezelf

6) Laat het oude afbranden

7) Bouw het nieuwe op


Deze 7 stappen bevatten elementen uit het verhaal van "Ongetemd leven", inspirerende quotes en gedachten, oefeningen en vragen (waar gelijk ook schrijfruimte voor aanwezig is). Alle pagina's zijn in prettig vormgeven in pasteltinten waardoor de journal een feest voor het oog is. Bij de vragen, die sommige best confronterend kunnen zijn, toont Glennon eerlijk haar eigen kwetsbaarheden en gedachten/gevoelens. Hierdoor wordt je aangemoedigd je open te stellen en je kwetsbaarheid te tonen. Voor de journal is ongecoat papier gebruikt, waardoor het prettig te beschrijven is met een potlood of pen en het papier niet spiegelt voor je ogen.


De eerste keer heb ik de journal helemaal doorgelezen en alle vragen bekeken. Daarna ben ik opnieuw in de journal begonnen en nu ben ik deze stap voor stap aan het doorwerken en invullen. Het invullen van deze journal brengt me verrassende inzichten, dingen waar ik niet eerder bij heb stilgestaan, dus voor mij is deze journal echt een enorm leerzaam en een leuk proces.

Hij is zo mooi, dat het iedere dag een feest is om er in te gaan werken.


Voor iedereen die Ongetemd leven ook zo geweldig vond en /of met persoonlijke ontwikkeling bezig is, dan is deze journal echt een aanrader. Voor deze journal is het niet noodzakelijk Ongetemd leven eerst te lezen, wel denk ik dat het lezen je beeld en het totaal verrijkt als je daarna pas met de journal aan de slag gaat. Hoe dan ook, deze journal is echt een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page