top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ontworteld – Erik Jan Tillema

Ik kreeg van Uitgeverij Zilverspoor de kans om deze horror te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789463085045 | 03 augustus 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Zilverspoor | Prijs €10,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Hellenacht, was ik erg benieuwd naar de andere verhalen en boeken van Erik Jan Tillema. Toen ik van Uitgeverij Zilverspoor de kans kreeg een boek van hem te lezen en te recenseren, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. De duistere cover van een beestachtig/wortelachtige beeld roept direct mijn nieuwsgierigheid op. Hopelijk is het weer een enorm duister, sfeervol en spannend verhaal.

 

Het verhaal:

Erik is gevlucht, gevlucht uit het dorp van zijn jeugd. Maar dan ontvangt hij een telefoontje dat zijn moeder overleden is en besluit hij terug te keren naar het dorp. Op zijn achttiende is hij van de boerderij gevlucht en liet hij doodsbang alles achter. Eenmaal terug in het dorp, moet hij de demonen onder ogen komen. Hij heeft niet alleen jarenlang zijn vrienden en familie niet gesproken, maar ook de onzichtbare krachten die aan de boerderij zijn geworteld en hem jaren hebben gemarteld. Is deze demonische kracht nog altijd aanwezig? Eenmaal terug ontdekt hij snel dat hij niet de enige is die met de nodige littekens rondloopt, al draagt hij waarschijnlijk wel de grootste last met zich mee.

 

Mijn ervaring: Direct vanaf de eerste bladzijde weet Erik Jan Tillema enorm goed een sfeer en spanning in het verhaal te brengen die duister en beklemmend is. Daarbij heeft hij een vlotte en levendige schrijfstijl, die het duistere en spannende verhaal nog meer tot leven brengt.


We volgen het verhaal van Erik die een grote last aan geheimen met zich meedraagt, dit voel je direct vanaf het begin. Wat dit precies is, ontvouwt zich pas gedurende het verhaal. Hierdoor weet Erik Jan Tillema enorm goed de spanning en het mysterie op te bouwen. Hij heeft het personage goed weten uit te diepen, want als lezer ervaar en voel je alle demonische krachten en ontberingen die zich gedurende de verhaallijn ontvouwen.


De verhaallijn switcht tussen het heden waarin Erik is teruggekeerd naar het dorp en geconfronteerd wordt met het leven waarvan hij op de vlucht is geslagen. Tijdens deze verhaallijn switcht het verhaal terug in de tijd en het verleden van Erik, waarin de meest lugubere, schokkende en heftige gebeurtenissen zich voordoen. Als je denkt dat je iets heftigs hebt gehad, volgt er wel weer een verrassende nieuwe lugubere wending. Bij deze gebeurtenissen weet Erik Jan Tillema enorm goed de angst, paniek en het verdriet dat Erik ervaart te verwoorden. De wendingen en gebeurtenissen hebben een hoog paranormal activity gehalte, maar Erik Jan Tillema weet dit op passende en kloppende wijze in de verhaallijn te verwerken. Met een verrassend en heftig plot weet hij het verhaal perfect af te sluiten.


Ontworteld, is een super origineel, spannend maar ook luguber verhaal. Erik Jan Tillema heeft een heerlijke vlotte en levendige schrijfstijl die ervoor zorgt dat je helemaal opgaat in het bizarre, spannende en huiveringwekkende verhaal dat een hoog paranormal activity gehalte heeft. Hij heeft het personage Erik fanatisch neergezet en uitgediept, waardoor je helemaal meegaat in zijn angst en paniek van de gebeurtenissen. Met een spannend en heftig plot eindigt dit geweldige verhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page