top of page

Ontworteling – Janine Keijser

Ik kreeg van Janine en Uitgeverij Doornwater de kans om deel te nemen aan de blogtour van haar nieuwste boek. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789083277066 | 25 augustus 2023 | 270 pagina's Uitgeverij Doornwater | Prijs €22,95


Voor het lezen:

Ik heb met enorm veel liefde en plezier ook de vorige boeken, Rauw en Beproevingen, met enorm veel liefde en plezier gelezen en gerecenseerd. Ik ben daarom ook echt nieuwsgierig naar haar nieuwe boek. Ik heb hoge verwachtingen. De prachtige cover van een vrouw die uitkijkt over de Amazone met op de achtergrond in transparantie een Jaguar. De typografie is mooi afgestemd op het beeld en blijft goed leesbaar.

 

Het verhaal:

Lara is een journaliste en wil graag de wereld verbeteren. In opdracht van een organisatie krijgt ze de kans om naar Brazilië te reizen om inheemse gemeenschappen in Zuid-Amerika te helpen. Samen met een collega en gids trekt ze het Amazonegebied in. De stam die ze willen bezoeken, lijkt niet zo blij met hun komst. Al snel stuit Lara op een schandaal dat de inheemse stam in gevaar brengt. Ze zet alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen, maar dit is niet zonder gevaar. Lara valt in een zwart gat en krijgt hallucinerende ervaringen. Deze bestaan uit angstaanjagende gebeurtenissen en de connectie met de natuur waaruit ze krachten kan halen. Om het het duister te komen, moet Lara gebeurtenissen uit haar verleden loslaten. Daarna kan ze haar innerlijke krachten ook leren inzetten. Zal het Lara lukken?

 

Mijn ervaring:

We volgen wederom een hoofdpersonage die Lara heet. Er wordt niet terug verwezen naar de vorige boeken van Janine, dus als je die niet gelezen hebt, is dat jammer, maar daarin mis je in dit verhaal niks. Het personage is goed neergezet en uitgediept, waardoor dat je als lezer je gemakkelijk met Lara kan identificeren en met haar mee in het verhaal op kan gaan. Ook de andere personages zijn goed neergezet en ook erg divers en verschillend wat de realisme vergroot.


Janine Keijser heeft een erg vlotte en krachtige schrijfstijl waarin ze ook veel emotie en gevoel weet te stoppen. Hierdoor is het voor mij echt een psychologische ecothriller, want ik voelde echt mee met de gebeurtenissen die soms schokkend en hartverscheurend waren.

De verhaallijn is sterk, origineel en erg mooi. Daarbij is het ditmaal ook een vrij actievolle thriller geworden, waarin veel gebeurd. Doordat je met Lara mee afreist naar Brazilië en het Amazonegebied en je daar de andere personages met Lara leert kennen, weet Janine Keijser je op natuurlijke wijze je gemakkelijk mee het verhaal in te nemen. Gedurende het verhaal weet Janine Keijser erg goed de spanning op te laten lopen, ook de wendingen en gebeurtenissen zorgen ervoor dat je het boek niet kan en wil loslaten. De verhaallijn heeft een sterke diepgang en veel dingen zijn op feiten gebaseerd, waar ze rondom heen een prachtig verhaal heeft weten neer te zetten. Dit maakt dat het verhaal me nog meer raakt.

Met een prachtig plot weet ze de verhaallijn op sterke wijze af te ronden.


Ontworteling is een sterke, heftige en aangrijpende (psychologische) ecothriller. Ze heeft een erg sterke verhaallijn met diepgang neergezet, die op feiten is gebaseerd. Het personage, Lara, is goed neergezet en uitgediept waardoor je echt met haar het verhaal in wordt gezogen. Het is een verhaallijn met veel actie, waardoor je het boek moeilijk los kan laten. Een dikke aanrader! Ik kijk nu al weer uit naar haar volgende boek.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page