top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Op het juiste moment – Janice Bakker

Ik kreeg van De Verhalenfabriek de kans deze feelgood novelle te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461098047 | 18 juni 2023 | 111 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €2,99


Voor het lezen:

Dit wordt het tweede boek van Janice Bakker dat ik ga lezen. Doordat haar eerste boek Ademloos enorm bij mij in de smaak is gevallen, heb ik hoge en goede verwachtingen voor deze nieuwe feelgood novelle. Het verhaal kent een heerlijke, vrolijke illustratie van een auto met bloemen op een lichtblauwe achtergrond die absoluut een feelgood gevoel oproepen, zeker in combinatie met de typografie van de titel.

 

Het verhaal:

Fay denkt haar leven perfect op orde te hebben. Ze runt met haar vriend een goedlopend makelaarskantoor en woont in een prachtige, pas verbouwde jaren dertig woning. Dat weet haar zus Abbey in één keer met een klap te verpesten. Fay vlucht naar Italië, om daar een vervallen huis op te knappen en daar te gaan wonen. Dit blijkt een moeilijkere klus dan gedacht. Abbey voelt zich enorm schuldig, ze wil het uitpraten, maar daar zit Fay naar alles niet meer op te wachten. Samen met haar nicht Eva besluit ze in een volkswagenbusje naar Italië te reizen en iets te doen aan haar verdriet en schuldgevoelens.

 

Mijn ervaring: Janice Bakker heeft ook in deze novelle direct weer het absolute feelgood gevoel te pakken.

Ze schrijft vlot, luchtig en levendig, waardoor het verhaal leest als een speer.


Het verhaal begint met een proloog van een emotionele ontdekking van Fay, waarbij Abbey iets verschrikkelijks heeft gedaan. Door dit begin weet Janice Bakker je door je nieuwsgierigheid mee te nemen in het verhaal. Vervolgens gaan we verder in de tijd en beleven we de roadtrip van Eva en Abbey die op weg zijn naar Italië. Daarbij switcht het verhaal tussendoor ook een paar keer naar Fay in Italië. Hierdoor krijg je als lezer een goed beeld wat er in Fay als Abbey om gaat. Het verhaal neemt leuke en onverwachte wendingen die het verhaal boeiend houden. De verhaallijn van Abbey en Fay komt op een mooie manier samen en krijgt een mooi en heerlijk einde.


Op het juiste moment is een leuke, grappige en mooie feelgood novelle. Door de vlotte en levendige schrijfstijl van Janice Bakker leest het verhaal enorm lekker en prettig. Het verhaal kent een leuke opbouw, weet je nieuwsgierigheid te wekken en heeft leuke en verrassende wendingen dat het boek alweer uit is voordat je er erg in hebt.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page