top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Oppas gezocht – Sabine Zwaan

Ik kreeg van Uitgeverij Kabook de kans om mee te doen aan de blogtour van deze veelbelovende feelgood. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789083330624 | 28 augustus 2023 | 300 pagina's Uitgeverij Kabook | Prijs €25,99


Voor het lezen:

Ik las al eerder met veel plezier een feelgood Lentevloek van Sabine Zwaan. Aangezien deze novelle erg leuk, grappig en lekker weg las, heb ik hoge verwachtingen van deze nieuwe feelgood van haar. De cover is uitnodigend en heeft echt een feelgood uitstraling. Op de cover zie je silhouetten van een bijna kussende man en vrouw op een strand. Aan de zijkant zijn kleurrijke palmbladeren en zeesterren te zien. Ik hoop op een feelgood om bij weg te dromen.

 

Het verhaal:

Op één dag verliest Sophie haar vriend, haar werk en haar huis. Het kan niet erger, toch? Ze gaat wanhopig op zoek naar een nieuwe baan en krijgt een voorstel dat ze gewoonweg niet kan weigeren. Elke maand een fantastisch bedrag op haar rekening en een gratis dak boven haar hoofd. Ze kan aan de slag als de nieuwe kinderjuffrouw van de rijke familie Clarke. Er zijn alleen wel een paar haken en ogen, want dit gezin lijkt al aardig wat kinderjuffrouwen te hebben versleten. Sophie ontdekt al snel dat het kinderen zijn waarbij iedere gebruiksaanwijzing ontbreekt. Al snel krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Sem, de knappe oom van de kinderen weet wel raad.

 

Mijn ervaring: Dit is zonder twijfel een heerlijke feelgood om even onbezonnen te genieten, te lachen en bij weg te dromen. Sabine Zwaan heeft zo'n heerlijke vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl dat je door het verhaal met een flinke dosis humor heen vliegt.


Het verhaal begint op de dag dat Sophie op één dag alles wat ze lief heeft kwijt raakt. Hierdoor weet het personage en het verhaal je te pakken. Het is een redelijke doorsnee jonge vrouw, die niet zo snel van haar stuk te brengen is en daadkrachtiger is dan waar ze zichzelf voor aanziet. Daarbij handelt ze soms zonder na te denken, wat zorgt voor de meest komische en grappige taferelen. De kinderen Cloë, Mason en Ava, zijn geweldige personages en hebben echt heerlijke uitgesproken karakters. Zeker de puberende Ava en Mason zorgen voor de nodige ophef.


Het verhaal is een op en top feelgood. Het verhaal bevat ups en downs, veel hilarische en grappige momenten, ontroerende momenten en ook een heerlijk en perfect einde. Daarbij zitten er ontzettend veel leuke en verrassende gebeurtenissen en wendingen in het verhaal, want het leven met drie kinderen is geen rustig bestaan. Het zorgt er dan ook voor dat je het boek niet weg wil leggen maar wil weten wat er nog meer gaat volgen.


Oppas gezocht is een ontzettend leuke, grappige en heerlijke feelgood. Zoek je een verhaal om even heerlijk onbezonnen te genieten van drie kinderen die een oppas compleet gek kunnen maken én een leuk en heerlijk liefdesverhaal? Dan moet je zonder twijfel deze erg leuke feelgood van Sabine Zwaan gaan lezen. Het is echt een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page