top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Patronen van ongekende gevoelens doorbreken - Jonice Webb

Haar eerste boek vond ik een geweldige aanrader en dat was een boek dat me diep heeft weten te raken. Ik keek dan ook enorm uit toen ik van uitgeverij Ankhhermes hoorde dat er een vervolg van zou komen. En nu is hij er eindelijk!Nederlands | Paperback | 9789020218381 | Druk: 1 | augustus 2021 | 224 pagina's


Beschrijving:

Na haar prachtige boek “Ongekende gevoelens”, leert Jonice Webb in “Patronen van ongekende gevoelens doorbreken” hoe je de patronen van emotionele verwaarlozing bij jezelf kan herkennen en je hiervan kan verlossen.

Herken je het gemis op het emotionele vlak dat je tijdens je opvoeding niet hebt gekregen? Waarschijnlijk heeft dat voor patronen in je huidige leven gezorgd waar je je misschien niet eens bewust van bent, maar die er wel voor zorgen dat je niet de emotionele vrijheid kan voelen die er daadwerkelijk wel is. In dit boek ga je aan de slag om deze patronen in jezelf te herkennen en te doorbreken.


Vaak is emotionele verwaarlozing een visuele cirkel die van generatie op generatie wordt doorgegeven zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Het wordt tijd dat we deze cirkel doorbreken en het patroon niet doorgeven aan onze kinderen. Te weinig aandacht voor je emotionele ontwikkeling in je kindertijd heeft namelijk een grote impact op je leven nu, vooral in relaties met anderen. Met dit boek is de tijd eindelijk rijp om dit achter je te gaan laten.


Het boek is in 3 delen opgebouwd;

• Het gemis herkennen

• Je gevoelens bespreken

• De patronen doorbreken

Het boek bevat naast theoretisch inzicht van Jonice, ook praktijkvoorbeelden en veel praktische tips en adviezen. Er zijn zelfs werkbladen beschikbaar die je op de website van uitgeverij Ankhhermes kan downloaden om zelf aan de slag te gaan.

 

Mijn ervaring:

Het boek is net als haar eerste deel een paperback. Het formaat van het boek is perfect, het ligt precies goed in de hand. Het design op de cover is ook deze keer weer enorm mooi vormgegeven. Het contrast van het donkere oranje met de witte letters van de titel en de paarse bloemen, zijn gevoelsmatig precies in verhouding. Het klopt gewoon. Ook de visuele oplossing van de titeltekst die het patroon van de bloemen doorbreekt vind ik enorm creatief bedacht. De achterzijde sluit mooi aan bij de voorzijde. De beschrijvende tekst van het boek is mooi opgemaakt en goed leesbaar. Ook hier komen weer de illustraties van het bloemenpatroon op terug. Het boek nodigt je echt uit om te gaan lezen.

Aangezien haar eerste boek ‘Ongekende gevoelens’ mij diep geraakt heeft en mij zoveel mooie en confronterende inzichten heeft gegeven, wilde ik niets liever dan het vervolg hierop lezen. Ik heb dan ook echt uitgekeken naar het boek. Met het lezen van dit boek hoop ik nog meer inzichten te krijgen en echt met mezelf aan de slag kan gaan en de patronen die mij blokkeren kan doorbreken.


Ook dit boek weet me weer tot diep te raken. Haar schrijfstijl is helder, open en eerlijk. Ze draait niet om de feiten heen maar blijft concreet bij het probleem. Het is hierdoor, net als haar voorgaande boek, niet een boek dat ‘even’ wegleest. Al is haar schrijfstijl erg prettig en uitnodigend en leest het lekker weg. Voor dit boek moet je de tijd nemen. Je wordt met een hoop geconfronteerd dat moet bezinken en dat je moet verwerken. Ook zitten er tips en opdrachten in waarmee je direct aan de slag kan gaan. Het is erg fijn dat de werkbladen die in het boek verwerkt zijn, los te downloaden zijn. Op deze manier kan je gemakkelijk met de informatie en de opdrachten uit het boek aan de slag.


De opmaak in het boek is erg prettig. De stukken tekst zijn niet te lang en de teksten zijn prettig opgedeeld in alinea’s en paragrafen. De praktijkvoorbeelden hebben een duidelijk ander lettertype gekregen, waardoor je goed het onderscheid kan maken.


Ook dit tweede boek van Jonice Webb vind ik weer een enorme aanrader voor iedereen die op het emotionele vlak wat in zijn opvoeding heeft gemist en daar (onbewust) littekens en patronen van heeft opgelopen. Ik gun het iedereen en ik raad het anderen die hier mee te maken hebben gehad dan ook echt aan, om op zijn minst te beginnen met het lezen van deze twee boeken van Jonice Webb. Want iedereen is het waard en gun ik het iedereen om deze patronen te doorbreken en achter zich te laten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page