top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Puur elkaar grootbrengen – Jolijn Hendriks

Ik kreeg dit boek van Jasmijn (ook wel bekend als Boektuin) cadeau nadat ik dit boek bij haar als recensie had zien langs komen.

Nederlands | Paperback | 9789020215137 | Druk: 1 | oktober 2018 | 208 pagina's | Uitgeverij Ankhhermes


Voor het lezen:

Ik kreeg het boek van Jasmijn nadat ik haar enthousiaste en veelbelovende recensie had gelezen. Dus na haar positieve woorden was ik erg nieuwsgierig en heb ik ook goede verwachtingen voor dit boek. De vormgeving van de cover is in ieder geval sprekend en uitnodigend.

 

Het verhaal: Jolijn Hendriks wil met dit boek ons laten zien dat we écht tijd voor elkaar vrij moeten maken. Als we dit doen kunnen we veel van elkaar en elkaars hoog gevoeligheid leren. Sta jij open voor je eigen kind en het kind om je heen? Kijken en luisteren naar elkaar zonder oordeel maakt dat we elkaar anders gaan zien. Er ontstaat dan een open veld van pure ontmoeting, waarin we elkaar kunnen grootbrengen. In deze tijd staan we met z'n allen onder grote druk en worden we bedolven onder de prikkels en verwachtingen. Terwijl we zoveel van elkaar kunnen leren als ze echt de tijd voor elkaar nemen. Jolijn voorziet ons van duidelijke praktijk voorbeelden om haar verhaal te ondersteunen en stelt je goede vragen en geeft tips om zelf aan het werk te gaan.

 

Mijn ervaring:

Een inspirerend en boeiend boek over het opvoeden van kinderen.

De schrijfstijl van Jolijn Hendriks is heel vlot, waardoor dat het boek gemakkelijk leest en erg toegankelijk is.


Het boek begint met het kijken naar spiegelgedrag. Wat vertelt het gedrag van het kind je? Leer te kijken met een open houding en zonder oordeel. Wat zie je in het gedrag van je kind terug bij jezelf? Jolijn pleit niet gelijk naar het zoeken van het oplossing, maar laat je onderzoeken, kijken, luisteren en verwonderen met een open houding. Ze weet goede vragen te stellen om je aan het denken te zetten en biedt daarnaast ook goede tips waarmee je als ouder/verzorger aan de slag kan. Jolijn weet ook erg goed door haar heldere inzichten je goed en kritisch bij jezelf stil te laten staan. Welk gedrag en welke patronen laat jij zien en waarom?


Jolijn Hendriks geeft een heldere kijk op een heleboel praktische zaken zoals school, de plek aan tafel, social media, beweging, slapen, humor. Haar verhaal weet ze duidelijk te ondersteunen met passende praktijkvoorbeelden. Ook bij deze onderwerpen stelt Jolijn onderzoekende vragen en geeft ze handige tips. Het boek geeft je ongetwijfeld eye-openers en verrassende inzichten.


Het is een heel fijn boek voor zowel ouders als coaches, docenten of anderen die met kinderen werken. Ik weet zeker dat dit boek je veel mooie inzichten gaat geven en je laat kijken en luisteren naar anderen zonder oordeel en hiermee echt elkaar gaat zien.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page