top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Relatief koud – Marjolein Vrijenhoek

Nadat ik genoten heb van Alles is relatief, ben ik erg benieuwd naar de opvolgende novelle.

Nederlands | E-book | 9789032520779 | 16 oktober 2023 | Adobe ePub Uitgeverij VBK Lab | Prijs €1,99


Voor het lezen:

Ik heb enorm genoten van haar debuut Alles is relatief, dus toen ik hoorde dat er als vervolg op dit verhaal een novelle zou verschijnen, wist ik direct dat ik deze moest lezen. De cover heeft dezelfde illustratiestijl als haar debuut, alleen nu is het een blauw en koud tafereel wat we zien met veel sneeuw, een slee en huskies. Ik heb enorm hoge verwachtingen en ik ben erg benieuwd hoe het leven van Lara en haar nieuwe liefde Mathieu vervolgt.

 

Het verhaal:

Lara gaat haar eerste kerst tegemoet als gescheiden vrouw. Juist nu belt haar ex Luc op dat hij met de kinderen deze dagen op wintersport wil. Gelukkig is Mathieu haar grote redding en verrast haar om haar deze dagen mee te nemen naar een onbekende bestemming. Lara droomt van de zon, tropische temperaturen en een cocktail. Maar dan staat ze ineens tot haar grote afschuw midden in de sneeuw, op een plek waar de zon nauwelijks in deze tijd aan de horizon verschijnt. Kunnen Matthieu, de husky's en de warme cranberrysap Lara weer laten smelten?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal vervolgt zich op haar debuut, hierdoor worden de personages niet meer geïntroduceerd en start het verhaal direct. Aangezien ik het verhaal Alles is relatief gelezen heb, vond ik het juist erg fijn dat de novelle direct van start ging. Het verhaal startte enkele maanden na het einde van het boek.


Marjolein Vrijenhoek heeft een enorm levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl, waardoor het verhaal gemakkelijk leest en je er heerlijk in op kan gaan. Doordat ik al bekend was met de personages zat ik ook vrij snel helemaal weer in het verhaal. Het is leuk om te weten hoe het leven van Lara, Mathieu en de kinderen zich verder vervolgt. Het is ook heerlijk om weer de opvliegende buien van Lara te ervaren, die weer zorgt voor flink wat opschudding. Wel moet ik zeggen dat ik het verhaal veel en veel te kort vond.


Relatief koud is een geweldig, leuk en origineel vervolg op het debuut Alles is relatief. Het is leuk om te lezen hoe het met Lara en Mathieu gaat, enkele maanden nadat het verhaal eindigde. Lara zorgt weer voor heerlijke wendingen en gebeurtenissen waardoor je met volle teugen geniet. Hopelijk komt Marjolein met nog meer novelles of boeken over Lara en Mathieu.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page