top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Riv 2 - Sterren en sirenen – Anniek Rodenburg

Na het lezen van het prachtige eerste deel, wil ik erg graag weten hoe het verder gaat met Riv.

Nederlands | Hardcover | 9789044852295 | 22 januari 2024 | 492 pagina's Uitgeverij Clavis Young Adult | Prijs €25,95


Voor het lezen:

Na het lezen van het eerste deel, een paar weken geleden, is er gelukkig nu al deel 2. Ik kijk er enorm naar uit om te ontdekken hoe dat het leven van Riv zich vervolgt... Zal ze Mauxo kunnen vinden? Zal ze meer te weten komen over haar eigen verleden? Welke gevaren en avonturen gaan er nu weer opduiken?


Het boek heeft ditmaal een cover in blauwtinten. In dezelfde illustratiestijl zien we nu een onderwaterwereld met koraal, vissen en een rog. Ook zien we drijvende ijsschotsen. De titel is weer in diezelfde stijl mee geïllustreerd en heeft ook wat ijs-elementen die erop terugkomen. Ik heb enorm hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Hoe ver moet Riv de diepte in duiken om de waarheid te achterhalen? Wanneer Riv ontdekt wat haar afkomst is, is niets in Rotterdam meer wat het was. Ze is vastbesloten om de waarheid boven water te halen, maar ze blijft piekeren over het verleden en de toekomst. Daarbij zit de listige sirene Mauco haar nog altijd op de hielen. Wie is er echt te vertrouwen? Hoe ver gaan Riv en Mauxo om elkaar te overwinnen? In dit vervolg komen de onder- en bovenwaterwereld nog meer samen...

 

Mijn ervaring:

Het boek sluit perfect aan op het eerste deel. Waarbij Anniek Rodenburg ervoor weet te zorgen dat ze je met een sterk proloog dat je nieuwsgierigheid tot een hoogtepunt brengt haar verhaal start. Aangezien ik pas net het eerste deel heb gelezen, zitten de verhaallijn en de personages nog vers in mijn geheugen.


Anniek Rodenburg heeft een levendige, fantasierijke en vlotte schrijfstijl. Hierdoor zit er een vrij hoog tempo in de verhaallijn én leest het verhaal ongelofelijk lekker en fijn. Hierdoor kan je zonder problemen je compleet in het verhaal verliezen en opgaan in de magische wereld van Riv.


De meeste personages kennen we al uit deel één. In deel twee zie je de hoofdpersonages uit het verhaal zich verder ontwikkelen en evolueren. Hierdoor krijgen ze nog meer inhoud en voel je ze nog beter aan. De personages zijn ook erg realistisch en met veel gevoel en aandacht neergezet. Hierdoor krijg je een scherp en helder beeld van iedereen, ook van de niet menselijke wezens. Anniek Rodenburg weet deze toch iets menselijks, persoonlijks en unieks te geven.


Het verhaal is geschreven vanuit Riv en Mauxo. Deze twee vijanden zijn goed neergezet. Door dit dubbele perspectief weet Anniek Rodenburg het spanningsveld tussen de twee goed op te bouwen. Ook de gedachten en emoties op de situatie van de twee zetten je als lezer echt aan het denken.


Het verhaal sluit naadloos aan op deel één, maar vormt opnieuw een spannende, originele en avontuurlijke verhaallijn. Het is een erg spannend verhaal en ik vind het erg goed hoe Anniek Rodenburg gebeurtenissen uit deel één mee laat spelen in het vervolg waardoor het een sterke eenheid vormt. Er zitten spannende, verrassende en mooie wendingen in het verhaal, daarbij zit ik tegen het einde op het puntje van mijn stoel en ben ik erg verrast door het plot.


Riv 2 - Sterren en sirenen is een ijzersterk, mooi, spannend en origineel vervolg. Het is vlot, levendig geschreven en in het tweede deel evolueren de belangrijkste personages op sterke wijze en krijgt het verhaal meer diepgang en inhoud. Met een verrassend plot sluit het prachtige verhaal af. Hopelijk volgt snel deel drie. Deze serie is zonder twijfel een dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page