top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ronnie de roerdomp – Arjan Dwarshuis

Ik ben erg benieuwd naar dit veelbelovende jeugdboek.

Nederlands | Hardcover | 9789021039565 | 28 november 2023 | 192 pagina's Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Alleen al de prachtige, sprekende en ontroerende cover weet direct mijn aandacht te trekken. Op de cover zien we een mooie illustratie van Marieke ten Berge van een meisje op een steiger bij een vijver, kijkend naar een roerdomp dat alles in een nachtelijke setting en een volle maan achter de twee. Ik hoop op een mooi en liefdevol verhaal.

 

Het verhaal:

Suus heeft een grote liefde voor vogels en gaat vaak naar het moeras om vogels te spotten die ze bijhoudt in haar speciale vogellogboek. Op een dag raakt ze tot haar verbazing bevriend met een pratende roerdomp. Haar dementerende oma sprak ook over stemmen in het moeras, zou zij de roerdomp ook gehoord hebben? Suus gaat op onderzoek en stuit al snel op een eeuwenoude legende die iets met de eenzame Ronnie te maken lijkt te hebben. Suus probeert ondertussen de mopperende roerdomp de pracht en de schoonheid van de wereld en de vogels om hem heen te laten zien.

 

Mijn ervaring:

Arjan Dwarshuis weet me direct met zijn vlotte, levendige en beeldende schrijfstijl mee te nemen in dit prachtige verhaal. Het verhaal kent een prachtige combinatie van rouw, verdriet, verwondering, vriendschap en een grote liefde voor de natuur en de vogels.


Het verhaal wordt verteld vanuit Suus, een jong meisje dat een grote liefde kent voor vogels en de natuur. Ze is een meisje dat erg op zichzelf is, maar erg open staat om zich te ontwikkelen en meer van de wereld te ontdekken. Naast haar liefde voor vogels komt in het verhaal ook het thema van familie, dementie en verlies voor. Deze twee onderwerpen weet Arjan Dwarshuis op sterke wijze tot een prachtig verhaal te bundelen.


Tijdens het lezen van het boek leerde ik ineens meer over de verschillende vogelsoorten en zorgden de prachtige illustraties van Marieke ten Berge ervoor dat ik een realistisch en goed beeld kreeg van deze vogelsoorten.


Het verhaal heeft een prachtige opbouw en wordt naarmate het verhaal vordert steeds indrukwekkender en is erg origineel en bijzonder. Ik heb dit verhaal met liefde en bewondering zitten lezen en ik kan niet wachten om deel twee te gaan lezen.


Ronnie de roerdomp is een super origineel, indrukwekkend en mooi verhaal. Arjan Dwarshuis weet op verhalende wijze van alles te leren over verschillende vogelsoorten en hij weet daarbij een mooi, liefdevol en intens verhaal neer te zetten. Ik kijk uit naar deel twee. Dit jeugdboek is echt een DIKKE aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page