top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Smoorverliefd – Yvonne van den Nieuwenhuizen

Ik kreeg de kans om deel te nemen aan de blogtour van het nieuwe boek van Yvonne. Na Kalverliefde stond ik dan ook te stuiteren om haar nieuwe boek te gaan ontdekken. HarperCollins en Yvonne onwijs bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | E-book | 9789402768640 | 28 maart 2023 | 196 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Na het heerlijke verhaal van Kalverliefde, was ik zo enthousiast dat ik ook de rest van de serie wilde lezen. Gelukkig komt nu vrij snel deel twee van de serie. Ik kreeg van Yvonne en Harpersfirst de kans om als een van de eersten het nieuwe e-book te lezen en te recenseren. Dank je wel. De cover sluit perfect aan op het eerste deel, waardoor overduidelijk te zien is dat je met een serie te maken hebt én het is onderscheidend genoeg om te weten dat het een ander deel is. Deze lichtblauwe/roze cover met een illustratie van twee mensen in een keuken maakt me enorm nieuwsgierig naar het verhaal dat Yvonne ditmaal in petto heeft. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Dit is het tweede deel van de Studio Holland serie over de kersverse Brabantse tv-ster Floor.

Na haar deelname aan Kalverliefde, lijkt langzaamaan de rust in het leven van Floor weder te keren. Ze draait weer volop uren in haar vertrouwde bakkerij en is in haar vrije tijd zo veel mogelijk samen met Jacob. Toch knaagt er iets aan Floor. Wanneer tv-kok Aldo haar tijdens een etentje vraagt om mee te werken als sidekick in zijn nieuwe programma, ziet Floor dit al snel als een nieuwe kans. Hierdoor kan ze haar liefde voor koken en bakken blijven beoefenen, krijgt ze een nieuwe uitdaging en meer tijd met Jacob. Wanneer de start van het nieuwe programma dichterbij komt, krijgt Jacob zijn droomklus in het buitenland aangeboden. Floor staat er nu alleen voor. Voor de nuchtere Floor wordt al snel duidelijk dat mensen in de televisiewereld zich vaak anders voordoen dan ze daadwerkelijk zijn. Ze begint te twijfelen aan haar keuze...

 

Mijn ervaring:

Wat een ongelofelijk leuk, hilarisch en sterk tweede deel van de Studio Holland serie heeft Yvonne van den Nieuwenhuizen weten te schrijven. Als eerste was ik onwijs blij en ook enorm nieuwsgierig om te weten te komen hoe het leven van Floor nu verder zou verlopen. Inmiddels heb ik een band met het personage Floor en hierdoor duik je helemaal mee in het verhaal van Floor.


Yvonne van den Nieuwenhuizen heeft een hele levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor je het verhaal tijdens het lezen helemaal voor je ziet. De geweldige setting, de sterke dialogen en vooral de hilarische gebeurtenissen. Yvonne heeft enorm veel gevoel voor humor.


De verhaallijn weet me te verrassen. Het is enorm gaaf om te zien hoe het leven van Floor, maar ook de relatie van Floor en Jacob zich ontwikkeld en ze laat ook perfect de ups en downs van een relatie zien. Hierdoor wordt het enorm realistisch. Daarnaast is het onwijs gaaf dat veel personages uit deel een, weer terug komen in het verhaal en dat we ook het personage Aldo steeds beter leren kennen (al gun ik die leuke man ook wat meer liefde ;) ) Het plot wist me te verrassen en het verhaal sluit je ongetwijfeld met een big smile op je gezicht.


Smoorverliefd, het tweede deel van de Studio Holland serie van Yvonne van den Nieuwenhuizen wist voor mij deel één te overtreffen. Misschien doordat ik de personages nu beter kende en er nog dieper in het verhaal zat, alsmede de onwijs gave, originele en verrassende verhaallijn. Het is een verhaal waar je compleet in op kan gaan, levendig voor je ziet en waar je ook enorm om kan lachen. Deze serie is absoluut een aanrader.


P.S. Yvonne laat ons niet te lang op deel drie wachten! ;)

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page