top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Stoute kleine piranha - Bjorn van den Eynde

Van Uitgeverij Pelckmans kreeg ik de kans om ook het tweede deel van deze fantastsiche thrillerserie te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789463373142 | 20 mei 2024 | 520 pagina's Uitgeverij Pelckmans | Prijs €22,-


Voor het lezen:

Na het lezen van De Engelenmoord, wist ik één ding zeker. Van deze serie heb ik absoluut nog geen genoeg en ik wil nog meer van deze geweldige serie lezen. Na lang wachten is het eindelijk zo ver en verschijnt het tweede deel. Van Uitgeverij Pelckmans ontving ik het recensie-exemplaar, super bedankt! Ik heb enorm hoge verwachtingen en ik sta dan ook te popelen om van het tweede deel te gaan genieten.

 

Het verhaal:

Wanneer tijdens de Gentse Feesten de 30-jarige Sarah Martens spoorloos verdwijnt, is Gent in rep en roer. Haar minnaar wordt een paar dagen later dood teruggevonden. Hij heeft vreemde verwondingen in zijn lies. Iedereen gaat uit van een passionele moord en/of ontvoering. De pers weet dit breed uit te melken. Hierdoor wordt de druk op de federale politie groter. De manier waarop het slachtoffer is aangetroffen doet hen denken aan een nooit opgepakte dader die vijf jaar eerder in verschillende Europese landen bij zijn slachtoffers dezelfde lies verwondingen aanbracht. Nathan Durnez wordt op de zaak gezet en probeert Marjolein De Vriese, de jonge Vlaamse ex-rechercheur, hem toch nog een keer te helpen. Ze moeten snel zijn, want als Nathan gelijk heeft vallen er binnenkort nog meer doden...

 

Mijn ervaring:

Grandioos!! Wauw..wauw.. wauw.. wat een verhaal heeft Bjorn van den Eynde van dit tweede deel weten te maken. Het is echt een pageturner. Deze pakkende, meeslepende en razend spannende thriller weet je van het begin tot het einde in de ban te houden.


Bjorn van den Eynde heeft een filmische, vlotte en levendige schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal gemakkelijk en fijn, waardoor je echt in het verhaal opgaat. Het verhaal begint met een ijzersterk en spannend proloog, waardoor je direct aan de lippen hangt en je nieuwsgierigheid gewekt is.


Ook ditmaal volgen we weer het verhaal van Nathan Durnez en Marjolein De Vriesse die als rechercheurs aan een nieuwe moord- en opsporingszaak werken. Het verhaal heeft een prachtige aansluiting op De Engelenmoord, en meermaals wordt er door bepaalde gebeurtenissen gerefereerd aan dit deel. De twee rechercheurs worden hierdoor nog beter uitgewerkt en krijgen meer diepgang, daarnaast weet Bjorn van den Eynde de impact van de gebeurtenissen van deel één op de rechercheurs krachtig te laten doorlopen in dit nieuwe deel. Naast dat we de twee rechercheurs volgen, wisselt Bjorn van den Eynde tussendoor ook met hoofdstukken vanuit de dader en slachtoffer, waarmee hij de spanning en tijdsdruk verhoogt. Ook de toevoeging van Marjoleins zusje Lili gaf extra spanning en een boost aan de verhaallijn.


Het is een ijzersterk, spannend en razend goed verhaal. Naast de moord- en ontvoeringszaak lopen ook de verhaallijnen van het privéleven van Marjolein en Nathan, die op verrassende wijze ook weer invloed hebben op de hele politiezaak, maar ook op de zaak die speelde in De Engelenmoord. Het verhaal kent korte hoofdstukken, waardoor er een heerlijk vlot en hoog tempo in de verhaallijn ligt. Daarbij weet Bjorn van den Eynde perfect aan te voelen wanneer hij de tijdslijn moet versnellen of vertragen of wanneer hij in detail moet treden. Daarbij wordt je als lezer meermaals op het verkeerde been gezet, waarna daverende twisten volgen, maar bovenal de superieure en grandioze plottwist aan het einde. Daar ben ik echt sprakeloos van... en tot slot, dat laatste hoofdstuk, Bjorn van den Eynde, wat een afsluiter!!  Hopelijk volgt snel deel drie.


Stoute kleine piranha is een grandioos goede, indrukwekkende en prachtige pageturner. Ik had hoge verwachtingen, maar Bjorn van den Eynde heeft ze ruimschoots overtroffen. Bjorn van den Eynde heeft een filmische, vlotte en levendige schrijfstijl, waardoor je helemaal opgaat in dit indrukwekkende verhaal. Het verhaal volgt niet enkel een moord- en ontvoeringszaak, maar Bjorn van den Eynde weet ook de privélevens van Marjolein en Nathan als De Engelenmoord (deel één) op indrukwekkende wijze in het verhaal te verwerken. De manier waarop dingen samen komen en als puzzelstukjes in elkaar vallen is echt fenomenaal goed. Mega dikke aanrader!


P.S. Wel eerst deel één lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


התגובות הושבתו לפוסט הזה.
bottom of page