top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Stress – Elissa Epel

Na het geweldige eerste deel Liefde, ben ik erg benieuwd naar het tweede 7-dagen boek, ditmaal met het onderwerp Stress. Lev. Uitgevers super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789400516472 | 28 november 2023 | 288 pagina's Lev. Uitgevers | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Liefde, het eerste deel van de 7-dagen serie, ben ik erg benieuwd naar het tweede deel dat in het teken staat van stress. Aangezien ik zelf ook een hoge mate van stress ervaar, ben ik erg benieuwd welke inzichten, handvatten en kennis ik met dit boek op ga doen in de hoop na zeven dagen beter met stress om te kunnen gaan. De cover sluit ook mooi aan op deel één. Ditmaal geen roze, maar een turquoise cover helemaal aansluitend bij deel één.

 

Het verhaal:

Wie heeft er tegenwoordig niet te maken met oneindige to-do-lijsten, deadlines, moeilijke gesprekken, overvolle agenda's en grote crises? De hele dag worden we overspoeld met informatie en worden onze stressreacties geactiveerd. Stress is onvermijdelijk, toch hoeven we er niet aan onderdoor te gaan. We kunnen het ook gebruiken om ons leven zinvoller te maken en positief uit te dagen. Psycholoog Elissa Epel bestudeert stress en de beïnvloeding hiervan op ons lichaam. Met het praktische zevendaagse stappenplan met wetenschappelijk bewezen technieken om stress in te zetten als kracht. Hiermee ontwikkel je een mindset met veerkracht en ervaar je meer vreugde, verbinding en gemak.

 

Mijn ervaring:

Met een heldere, concrete en duidelijke inleiding over stress en verschillende soorten stadia van de geestestoestand weet Psycholoog Elissa Epel me erg nieuwsgierig en enthousiast te maken naar haar kennis en inzichten om in zeven dagen op een andere wijze met stress om te gaan in mijn leven. Ook doordat ze zelf jarenlang studie en onderzoek doet naar stress en de invloed op het lichaam, wekken vertrouwen op dat ik echt wat van haar kennis kan leren. Ook legt ze duidelijk uit het boek te gebruiken en wat je gaat leren. Op dat moment sta ik echt te springen om haar kennis op te gaan snuiven en met de zeven dagen te gaan starten.


Het verhaal is opgedeeld in zeven dagen/hoofdstukken die ieder een ander thema en inzicht behandelen. Ik vind dat psycholoog Elissa Epel erg realistisch, helder en goed haar wetenschappelijke kennis weet te verwoorden. Ze ondersteunt haar krachtige verhaal met goede praktijkvoorbeelden en belicht ook dat dingen niet altijd goed gaan. Ik vind ook dat laatste erg krachtig, waarmee ze je kracht weet te geven als het even tegenzit of het niet direct lukt.


Ze sluit iedere dag af met meerdere oefeningen die het besproken onderwerp van stress aanpakken. De oefeningen zijn uiteenlopend van ademhalingsoefeningen, observatieoefeningen en schrijfoefeningen. Het zijn toegankelijke oefeningen die voor iedereen goed te doen en te volgen zijn. Hierdoor zorgt iedere dag voor de nodige kennis, inzichten en kan je direct aan de slag met de opgedane kennis, waardoor het een compleet geheel wordt.


Na de laatste dag volgt een samenvatting van de zeven dagen waarin ze op heldere en duidelijke wijze de kernpunten uit de besproken dagen opsomt. Dit vind ik erg fijn voor als ik in de toekomst terug wil pakken naar de kennis en informatie om mijn geheugen op te frissen en mijn perspectief op stress of een gebeurtenis te veranderen.


Omgaan met stress in zeven dagen is een super helder, leerzaam en inspirerend verhaal waarin psycholoog Elissa Epel in zeven dagen je met andere ogen naar stress laat kijken en hoe dat je deze of kan verminderen of kan ombuigen naar een kracht. Een aantal dingen waren mij al bekend, maar het was verfrissend om deze kennis even terug te halen. Het boek biedt een compleet beeld van stress, de invloed op je lichaam, wetenschappelijke kennis, persoonlijke voorbeelden en veel toegankelijke oefeningen om zelf met stress om te gaan en dit om te buigen naar een krachtige mindset. Echt een aanrader.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page