top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Strik erom – Lisanne Stam

Alleen al door de titel werd ik zo nieuwsgierig, dat ik het boek wilde lezen.

Nederlands | E-book | 9789464820430 | 26 oktober 2023 | 303 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij April Books | Prijs €8,00


Voor het lezen:

Na het lezen van de Aura serie van Lisanne Stam, wilde ik zeker nog meer van haar ontdekken. Met de feestdagen in aantocht, en dit nieuwe heerlijke en veelbelovende boek was mijn interesse dan ook direct gewekt. Gelukkig was het boek ook direct op Kobo Plus te lezen. Op de cover zien we een stralende illustratie van een man en een vrouw die elkaar met steelse blikken aankijken. Dit alles in een stadsgezicht dat is gehuld onder een flink pak sneeuw en versierd is met kerstdecoraties. De typografie van de titel vormt een prachtig beeld met de illustratie. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Mirre is dol op kerst en alles wat hierbij komt kijken, ze werkt dan ook voor een high-end kerstpakkettenbedrijf dat bijzondere kerstpakketten samenstelt. Het bedrijf, Kerstavaganza, gaat fuseren met een andere grote concurrent op de markt, Kerst-en-Klaar. Dit moet nog even geheim blijven, maar Mirre wordt "gedwongen" om kennis te maken en samen te werken met Sylvester, een ongeïnteresseerde en keiharde onderhandelaar die de kerstpakketten voor het liefst zo min mogelijk geld samenstelt. Mirre vindt de werkwijze van Sylvester verschrikkelijk en Sylvester kan de creativiteit van Mirre totaal niet begrijpen. Ze worden samen naar Oostenrijk gestuurd om inspiratie op te doen. Dit blijkt een enorme uitdaging. Kunnen ze op harmonieuze wijze samenwerken? Mirre probeert er dan ook maar iets positiefs uit te halen, zo heeft ze ook nog even kans om bij haar moeder en broer langs te gaan.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is geschreven vanuit Mirre als Sylvester. Hierdoor krijg je een dubbel perspectief die per hoofdstuk elkaar afwisselen. Hierdoor weet Lisanne Stam beide personages enorm goed neer te zetten en uit te diepen. Je weet daardoor als lezer ook wat er in beide personages omgaat maar wat niet tegen elkaar wordt uitgesproken. Hierdoor weet Lisanne Stam ook tussen de twee personages een mooi spanningsveld te creëren. Ook de andere personages worden lekker verschillend, uniek en op eigen wijze neergezet.


Lisanne Stam heeft een enorme vlotte en levendige schrijfstijl met veel humor. In de verhaallijn zit een vrij hoog tempo, wat past bij het verhaal en wat ik enorm kan waarderen. Het klopt gewoon. Het verhaal heeft een ontzettend leuke, verrassende en originele verhaallijn. Naast het heerlijke enemies tot lovers verhaal, vind ik ook het achterliggende verhaal over de zus van Sylvester enorm intrigerend. Dit is wel echt een verrijking en versterking van het al mooie verhaal. Wel vloog ik voor mijn gevoel echt door het verhaal en was het echt te snel uit. Ik kan daardoor ook echt niet wachten op het vervolg om verder te gaan genieten.


Strik erom is een heerlijke enemies-to-lovers feelgood. Het is enorm levendig en vlot geschreven, daarbij zorgt het kersttintje van het verhaal ook voor een heerlijk kerstgevoel. Het verhaal bevat ontzettend leuke humor en ook de diepgang in het verhaal vond ik erg goed. Ik kan dan ook niet wachten om van het tweede deel te gaan genieten!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page