top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

The Home Edit – Clea Shearer & Joanna Teplin

Aangezien ik enorm fan ben van een opgeruimd en geordend huis en met liefde en plezier naar de serie op Netflix heb gekeken, is het nu tijd voor het boek.

Nederlands | Hardcover | 9789022593011 | Druk: 1 | februari 2021 | 256 pagina's | Boekerij | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Aangezien ik enorm fan ben van een opgeruimd en geordend huis en met liefde en plezier naar de serie op Netflix heb gekeken, is het nu tijd voor het boek. Ik ben benieuwd of het boek nog enige toevoeging en aanvullende informatie gaat geven na wat ik al gezien heb op Netflix. De cover van het boek is in ieder geval enorm kleurrijk en uitnodigend, precies zoals je van The Home Edit gewend bent. Alles geordend in de kleuren van de regenboog.

 

Het verhaal:

Wie wil nu niet een heerlijk opgeruimd en geordend huis?

Je hoeft niet te minimaliseren om rust in je huis te creëren. Clea Shearer en Joanne Teplin laten je zien hoe dat je, ook al heb je veel spullen, je ze toch goed kan organiseren waardoor het toch rust en overzicht geeft. De mentaliteit van The Home Edit is dan ook: Omarm je eigen manier van leven en creëer een systeem dat werkt voor jou. Een stijlvol en slim ingericht huis is voor iedereen bereikbaar. Clea en Joanna doen dat volgens een helder systeem waarbij je eerst gaat ordenen in The Edit en vervolgens alles gaat organiseren en opruimen in The Assembly. Uiteindelijk leer je in The Upkeep hoe je het georganiseerd kunt houden! Of het nu gaat om een voorraadkast, boekenkast, zolder of rommellade The Home Edit laat zien hoe je de chaos tot een minimum beperkt. Leer wat jouw opruimstijl is om je huis zo georganiseerd én zo mooi mogelijk te maken!

 

Mijn ervaring:

Het boek is enorm mooi vormgegeven. Het is zonder meer een boek dat een plekje in het zicht verdient. Het boek staat vol prachtige, heldere foto's van opgeruimde ruimtes en zones van het huis.


Het boek is opgedeeld in 2 delen:

  1. De 360 mindset aannemen

  2. Een opgeruimd leven in een opgeruimd huis

Het verhaal is wel op en top Amerikaans, daarover valt niet te twisten. Wel weten ze je enorm enthousiast te maken voor de ruimtes en of zones die je aan wilt pakken. Daarnaast staan er ook quizzen/vragenlijsten in om erachter te komen wat voor type persoonlijkheid je bent en lijstjes.


In het tweede deel komen er verschillende ruimtes aan bod die opgeruimd moeten worden. Bij de ruimtes wordt een helder 1-2-3 stappenplan beschreven hoe je hier te werk gaat. Daarnaast volgen er foto's en uitleg van ruimtes die The Home Edit bij hun Netflix programma aangepakt en hebben opgeruimd en geordend. Zo krijg je een goed beeld dat je vooral goed moet denken aan je eigen wensen en voorkeuren en daarop de ruimte moet ordenen. Hiermee voorkom je dat het opnieuw een rotzooi wordt.

De grote eyecather van het boek blijven toch wel de prachtige, overzichtelijke en geordende foto's die een enorm inspiratie en motivatie bieden. Ondanks dat t verhaal voor mij niet echt een grote toevoeging was van wat ik al wist en gezien had wordt ik toch altijd enorm blij en geïnspireerd van mooie opgeruimde en geordende ruimtes en plekken.


Voor wie inspiratie wilt krijgen om je huis of ruimtes in je huis aan te pakken en te ordenen, dan is dit boek een leuke aanrader. Let wel, het boek gaat wat amper over het opruimen zelf, maar meer om het ordenen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page