top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Tot aan de horizon - Brenda Kleinherenbrink

Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans, de nieuwe feelgood te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464661538 | 24 augustus 2023 |Adobe ePub Uitgeverij Hamley Books| Prijs €2,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Villa Mancini was ik ook erg nieuwsgierig naar haar volgende nieuwe novelle. Dankzij Uitgeverij Hamley Books, kreeg ik, al voor de verschijningsdatum, de kans om van deze nieuwe novelle te gaan genieten. De cover van een koppel op een strand met een geschilderde nacht is een kleurrijk en uitnodigend beeld. De typografie van de titel is hier mooi en passend op afgestemd. Ik ben enorm benieuwd naar de tweede novelle van Brenda.

 

Het verhaal:

Roos heeft een heerlijk en onbezonnen jeugd gehad en krijgt na haar afstuderen een vakantiereis cadeau van haar ouders. Ze vertrekt samen met haar vriendin Lara naar Australië. Ze willen een boottocht en snorkeltocht maken in het Great Barrier Reef. Daar loopt ze de avontuurlijke Ties tegen het lijf. Hij trekt als 'working nomad' de wereld rond. Het spettert direct tussen Roos en Ties. Toch lijkt er weinig kan voor een blijvende relatie, de contrasten en hun opvoeding zijn wel erg groot. Zal de nodige zelfkennis ervoor zorgen dat ze hun horizons dichter bij elkaar kunnen brengen?

 

Mijn ervaring: De schrijfstijl van Brenda Kleinherenbrink heeft absoluut het feelgood gevoel. Ze schrijft heerlijk vlot, levendig en luchtig. Het verhaal is geschreven vanuit twee personages Roos en Ties, hierdoor weet Brenda Kleinherenbrink de twee totaal verschillende personages op sterke wijze neer te zetten en uit te diepen, waardoor je beide verhaallijnen en personages goed kan volgen. Het verhaal begint op sterke wijze waarbij de vakantie van Roos en Lara begint en ze aan boord gaan van een boot waarop Ties werkt. Dit is enorm fijn, lekker en levendig geschreven en ik kan helemaal in de verhaallijn op gaan en mee gaan. Vervolgens scheiden de wegen van Roos en Ties en spreken ze elkaar een tijd niet meer. Hierdoor wordt de sterke verhaallijn ineens twee verschillende verhaallijnen die ineens een stuk zakelijker en gaat het voornamelijk over het werk, hierdoor werd ik verrast. In dit gedeelte miste ik de heerlijke swing en feelgood gevoel dat ik eerder in de verhaallijn ervaarde. Toch moet ik zeggen dat de twee losse verhaallijnen ook goed geschreven waren, maar ze gaven me een ander gevoel. Vervolgens komt de verhaallijn weer samen en borrelt het feelgood gehalte weer op. Met een prachtig einde sluit de verhaallijn af. Tot aan de horizon is een verrassende en originele feelgood novelle. Het verhaal is heerlijk levendig, luchtig en vlot geschreven. Met het sterke en mooie begin weet Brenda me helemaal de verhaallijn in te trekken. Vervolgens maakt de verhaallijn ineens een splitsing en krijgt het verhaal een meer zakelijke sfeer. Wanneer de verhaallijn weer samenkomt, neemt het weer in kracht toe en weet Brenda het verhaal op prachtige wijze af te sluiten.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page