top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Unlikable – Lotte van den Noort

Inmiddels ben ik fan van Lotte van den Noort en heb ik hoge en goede verwachtingen van dit nieuwe boek. Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans het boek te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464208962 | 14 april 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Hamley Books | Prijs 9,99


Voor het lezen:

Alle boeken van Lotte van den Noort heb ik met onwijs veel liefde en plezier gelezen, zodoende wilde ik natuurlijk ook haar nieuwe boek direct weer lezen en recenseren. Dat ik van Uitgeverij Hamley Books deze kans kreeg, daar ben ik onwijs dankbaar voor. De cover is wederom, zoals alle covers van Hamley Books, prachtig. Ditmaal zien we een silhouet en profil van een Victoriaanse vrouw met op de achtergrond Londen, rook en bloesembomen. Ik heb hoge verwachtingen door de vorige prachtige boeken en ik kan niet wachten om ook hiervan te gaan genieten.

 

Het verhaal:

1889, waarin Victoriaans Londen opnieuw opgeschrikt wordt door een gruwelijke ripper, Junior R. Hij laat lijken na alsof het broodkruimels zijn. Londen is in de ban van deze moordenaar. Het lijkt erop dat hij ook geen duidelijk motief heeft voor zijn daden.

Eleonora Prima verhuist tijdelijk naar Kennington, wanneer er renovaties moeten worden verricht aan haar ouderlijk huis. Ze wonen tijdelijk onder een dak bij haar oom en de onweerstaanbare architect Felix Clifton, die er een sport van weet te maken haar leven zuur te maken. Elkaar vermijden lijkt dan ook onmogelijk. Het moord aantal loopt op en vrouwen en kinderen wordt afgeraden de straat op te gaan. Eleonora komt oog in oog te staan met Junior R. Wanneer hij haar in het vizier krijgt, heeft hij een nieuw doelwit voor ogen.

 

Mijn ervaring:

Lotte van den Noort heeft een hele vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal enorm gemakkelijk en goed weg, kan je er compleet in op gaan en zie je het verhaal voor je ogen gebeuren. Daarbij zit er ook nog eens een heerlijk tempo in de verhaallijn en weet Lotte al vrij snel de spanningsboog goed op te bouwen.


Het verhaal is geschreven vanuit Eleonora Prime, dit hoofdpersonage heeft Lotte enorm sterk en goed weggezet en hierdoor kan je als lezer goed met het personage in het verhaal op gaan. De zelfstandige en krachtige vrouw, die haar woordje wel heeft klaar staan vind ik al gauw een heerlijke en prettige persoonlijkheid. Niet enkel Eleonora maar ook de andere personages zijn sterk, uniek en goed neergezet. Soms wisselt het verhaal van perspectief met Junior R, waardoor Lotte ook dit personage met detail enorm goed weet weg te zetten.


De verhaallijn is sterk en origineel. Vanaf het begin weet Lotte de spanningsboog goed op te bouwen. Door het vlotte verloop, de onverwachte wendingen en de opbouw naar het plot, zorgt ervoor dat je het boek moeilijk kan wegleggen. Zeker omdat het daarbij ook zo lekker weg leest. Het plot was onverwachts en sterk, waardoor het verhaal echt nog verder in waarde steeg.


Unlikeable is een verrassende, sterke en originele historische roman / thriller / young adult. Lotte van den Noort heeft een hele vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl waardoor je helemaal in het verhaal opgaat. Ook de personages zijn enorm sterk en goed weggezet. De verhaallijn kent een goede opbouw met een vlot verloop, veel wendingen en een sterk plot waardoor je het boek niet weg kan leggen voordat het uit is. Echt een must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page