top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Van dit boek krijg je nog meer zin in het leven – Catelijne Elzes

Een boek dat ik eigenlijk vanwege de uitnodigende cover in de bibliotheek heb meegenomen.

Nederlands | Paperback | 9789021584393 | Druk: 1 | augustus 2021 | 144 pagina's | Kosmos uitgevers


Voor het lezen:

Het boek trok in de bibliotheek vooral mijn aandacht door de mooie cover. Deze stijl qua vormgeving spreekt me enorm aan. Ook de titel van het boek, en het feit dat ik graag boeken rondom persoonlijke ontwikkeling lees, gaven me de doorslag om het boek mee te nemen. Ik ben benieuwd of dit boek mijn zin in het leven kan vergroten.

 

Het verhaal:

Leef jij een betekenisvol leven? Wist je dat zingeving een van de belangrijkste pijlers is voor een lang en gelukkig leven? Door middel van lichte tips vertelt Catelijne Elzes hoe dat je dit mogelijk maakt. Het blijkt zelfs belangrijker te zijn dan gezonder eten en voldoende eten. De oplossing is relatief eenvoudig: weet waar je hart sneller van gaat kloppen. Alles kan en elke stap telt. Het boek bevat oefeningen, tips en vrolijke illustraties.

 

Mijn ervaring:

Wat me als eerste opvalt aan het boek is dat het echt een licht en luchtig te lezen boek is. Het geeft me enigszins het tijdschriften gevoel qua schrijfstijl. Het boek is eigenlijk een verzameling van vele verschillende artikelen, zinnige weetjes, gesprekken, interviews, tips, rake uitspraken en inspiratie van niet alleen Catelijne Elzes, maar ook van filosofen, psychologen, een huisarts en een vriendin. Alles rondom het thema zinvol leven.


Het boek leest heerlijk weg en het is prachtig vormgegeven, die perfect in lijn zijn met de illustratie aan de voorzijde van het boek. Wel moet ik eerlijk bekennen dat de compleet licht blauwe bladzijden wat minder prettig leesbaar zijn door het contrast. Het boek zet je bewust aan het denken over of en hoe jij een zinvol leven leeft en wat je aan je leven kan veranderen.


Het is wel echt een luchtig boek, echt diep gaat het boek niet, maar hierdoor is het denk ik wel een boek dat een groter publiek aanspreekt. Het was een leuk boek om te lezen, persoonlijk houd ik wel van boeken met iets meer diepgang, maar voor iedereen die graag een boek met lichte tips wil lezen dan is dit boek een leuke aanrader.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page