top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Van klacht naar kans - Juriaan Galavazi

Na het lezen van wat hele interessante artikelen op inspirerendleven.nl, waarbij werd doorverwezen naar dit boek, was ik enorm nieuwsgierig over welke kennis en inzichten dit boek me zou gaan brengen.Nederlands | Paperback | 9789021574219 | Druk: 2 | december 2019 | 272 pagina's


Beschrijving:

In dit boek krijgen we de visie en inzichten van huisarts Juriaan Galavazi, die een iets andere visie er op na houdt als de meeste andere huisartsen. Hierdoor leer je op verschillende manieren naar de klachten kijken die je lichaam je laat zien. Buiten het inzetten van medicijnen, die veelal symptomen bestrijden in plaats van het daadwerkelijke, onderliggende probleem aan te pakken. Juriaan durft op onderzoek te gaan en verder te kijken, want vaak zijn deze klachten symptomen van iets heel anders wat aangepakt dient te worden in je leven.


Door het toepassen van een andere visie op het probleem, waarbij je oude denkpatronen loslaat, contact maakt met je lichaam en je lijf leert voelen, in contact komt met je innerlijke drijfveren en ongemak en pijn leert aan te kijken ipv verdringen of negeren. Aan de hand van verschillende oefeningen, tips, leer je met huisarts Juriaan Galavazi hoe dat je dit doet, en wat dit voor je leven betekent en jou leven gaat veranderen.


Naast dat Juriaan huisarts is in de reguliere geneeskunde is hij ook gespecialiseerd in coaching en holistische geneeskunde. Hierdoor kijkt hij op een bredere manier naar klachten. Hij biedt ook coachingsprogramma’s aan om zowel lichamelijk als geestelijk je weer fit te voelen.


"De reguliere geneeskunde is en blijft de basis, maar ik bied de mogelijkheid om breder naar klachten te kijken.” – Juriaan Galavazi
 

Voor het lezen:

Door het lezen van een aantal interessante blogpost artikelen op de website van inspirerendleven.nl was ik enorm nieuwsgierig en vol verwachting over dit boek. De artikelen waren veelbelovend en gaven al mooie inzichten, dus ik ben enorm nieuwsgierig naar het boek. Daarnaast spreekt de mooie minimalistische cover me enorm aan.


Tijdens het lezen: Het boek leest lekker weg. De schrijfstijl van Juriaan is heerlijk krachtig en toegankelijk. Hij deelt hele duidelijke voorbeelden en brengt heldere inzichten, hij zet je echt aan het denken. Ook de tips en oefeningen die ieder hoofdstuk aan bod komen zijn helder en goed te volgen.


Conclusie: Het is een heerlijk inzichtelijk, fijn en prettig leesbaar boek. Juriaan heeft een prettige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Door middel van zijn kennis, voorbeelden uit de praktijk, zijn eigen leven en tips en oefeningen is het een prachtig boek.


Voor mij komen alle belangrijke zaken goed bij elkaar. Juriaan laat op deze manier zien dat het lichaam en geest werkelijk met elkaar in verbinding staan en dat we in deze tijd vergeten om nog echt goed en liefdevol naar ons lichaam te luisteren en problemen aan te pakken. De holistische visie die Juriaan beschrijft is helder en toegankelijk en alles behalve zweverig. Hier kan je echt wat mee.


De oefeningen die Juriaan na ieder hoofdstuk je laat doen zijn echt eye-openers en je kan het direct toepassen. Dit boek zet je ongetwijfeld aan het denken, is soms best confronterend maar bovenal het is enorm inspirerend!


Vlucht niet meer weg van de signalen en klachten die je lichaam je toont, maar ga er mee aan de slag. Ze zijn er niet voor niets. Hier ligt je kans.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page