top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Van sixpack tot schoonmoeder – Liza van der Peijl

Van Loft Books ontving ik weer een heerlijke feelgood, super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789047208914 | 17 april 2024 | Adobe ePub Uitgeverij Loft Books | Prijs €8,99


Voor het lezen:

Na het lezen Van poepluiers tot Pavarotti, is het eindelijk tijd voor het tweede deel van deze erg leuke feelgood serie. Van Loft Publishing kreeg ik de kans om deel te nemen aan de blogtour, waardoor ik de mogelijkheid heb om al wat eerder dan de verschijning van deze feelgood te gaan genieten. Ik heb hoge verwachtingen. De cover sluit mooi aan op deel 1 en vormt door dezelfde illustratiestijl een mooie lijn.

 

Het verhaal:

Het Toscaanse sprookje gaat verder. Mare en Alex hebben besloten om met hun baby en peuter tweeling in Italië te blijven. Maar een huis kopen in Italië is nog niet zo gemakkelijk als je zou denken. Ze hebben het beide erg druk met hun werk, Mare heeft veel nieuwe concerten in de planning staan en ook aan haar ondeugende tweeling heeft ze haar handen vol. Dan kon ook nog totaal onverwachts haar schoonmoeder, Teresa La Terrible, voor onbepaalde tijd op bezoek. Haar bloedirritante en dominante schoonmoeder neemt het huishouden over en heeft overal gepast en ongepast een mening over. Het hoofd van Mare slaat compleet op hol. Dan is daar de belachelijk knappe tuinman. Nu Mare en Alex elkaar in de drukte lijken te verliezen, kan Mare wel weerstand bieden tegen die tuinman?

 

Mijn ervaring: Wat een onwijs leuk, sprankelend en grappig vervolg op Van poepluiers tot Pavarotti. Voordat je aan dit deel begint, is het wel aan te raden eerst deel één te lezen, zodat je de vorderingen in het verhaal allemaal snapt. Liza van der Peijl weet in dit deel haar vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl mooi voort te zetten. Het verhaal leest gemakkelijk en Liza heeft weer veel humor in de verhaallijn gestopt.


De personages zijn eigenlijk allemaal bekenden uit het eerste deel. En krijgen nu met de vordering van de verhaallijn meer diepgang. Met name Alex en Mare. De schoonmoeder kan ik me niet meer uit het eerste deel herinneren, maar het is geweldig leuk hoe Liza van der Peijl dit dominante en bloedirritante personage weet neer te zetten. Het is een personage dat meerdere malen op mijn lachspieren werkt door de rare fratsen en capriolen deze vrouw weet uit te halen.


De verhaallijn volgt op deel één, maar krijgt van Liza van der Peijl wel een hele eigen, originele en leuke verhaallijn. De baby en peuter tweeling groeit verder op en Mare en Alex hebben besloten om zich nu definitief te vestigen in Italië. Ondanks dat Liza van der Peijl aangeeft dat er nog een hoop aan en in huis moet gebeuren, wordt hier in de rest van de verhaallijn niet meer bij stil gestaan, dat vond ik persoonlijk wel jammer. Het verhaal focust zich ditmaal meer op de verhoudingen en de relaties van de personages tot elkaar. De band tussen Mare en Alex die wild wordt verstoord door schoonmoeder. En daarbij ook nog de sexy tuinman, wat een mooie uitvlucht voelt voor Mare. Ofwel een op en top feelgood met drama, ups en downs en heerlijke humor.


Van sixpack tot schoonmoeder is een erg leuk en mooi tweede deel van de driedelige feelgood serie van Liza van der Peijl. Voor dit deel moet je wel eerst deel één lezen. Het is weer heerlijk, vlot, levendig en met veel humor geschreven. Droom even weg met Mare en Alex en hun kinderen in Italië, met een monster van een schoonmoeder en een hunk van een tuinman. Echt een erg leuk en goed vervolg. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page