top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Verborgen verleden – Chantal van Mierlo

Door Uitgeverij Volt werd ik verrast met deze veelbelovende thriller! Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789021485454 | 16 januari 2024 | 304 pagina's Uitgeverij Volt | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Alleen al bij het zien van deze mysterieuze en intrigerende cover, ben ik nieuwsgierig en sta ik te popelen. Ik ben dol op politiethrillers en daarbij zie ik dat het ook nog eens het eerste deel van een serie is. Dit is dus helemaal in mijn straatje. Het is het eerste boek van Chantal van Mierlo dat ik ga lezen, maar ik heb goede verwachtingen. Op de cover zien we een antieke haarborstel met een vlinder op een donkergroene achtergrond. De typografie van de titel is op prachtige wijze met het beeld verweven.

 

Het verhaal:

Lara de Bont, werkt als coldcaserechercheur. Ze krijgt een nieuwe uitdaging, het gaat om een zaak van vijfendertig jaar geleden. Toen verdween de zeventienjarige Helena van den Bosch Rutgers spoorloos en sindsdien is er niets meer van haar vernomen. Lara weet dat het moeilijk zal zijn om nieuwe informatie te achterhalen, dus schakelt ze de hulp in van misdaadjournalist Vincent Kuipers. Vincent is op dat moment ook bezig met een onderzoek naar een drugszaak, waarbij de krant waarvoor hij werkt ernstig wordt bedreigd. Hij wordt op non-actief gezet, dus de samenwerking met Lara komt hem erg goed uit. Naarmate ze het onderzoek starten, lijkt de zaak steeds complexer te worden. Daarbij ontdekt Vincent ook nog dat Lara er zelf ook geheimen op na houdt..

 

Mijn ervaring:

De filmische, vlotte en krachtige schrijfstijl van Chantal van Mierlo weet me direct vanaf de eerste pagina te pakken en mee het verhaal in te zuigen. Chantal van Mierlo weet de gebeurtenissen, omgeving, maar ook de personages zo te beschrijven dat je ze levendig voor je ziet, met de realistische en sterke dialogen maakt ze het totaalplaatje compleet.


Het verhaal volgt Lara de Bont en Vincent Kuipers, waarbij de nadruk op Lara ligt. Beide personages zijn erg verschillend, maar zijn met veel aandacht, detail en gevoel neergezet. Ook bevat het verhaal heel realistische en een diversiteit aan mensen wat het verhaal erg sterk en goed maakt.


Het verhaal kent een enorm goede spanningsopbouw. We volgen het verhaal van Lara en Vincent, waarbij tussendoor hoofdstukken volgen uit het verleden, waarbij je als lezer nieuwsgierig wordt gemaakt, puzzelstukjes ontvangt, maar niet alles te weten komt. Dat, naast het spannende verhaal van Lara en Vincent zorgt voor een mateloos boeiende en spannende thriller die je niet kan wegleggen. Chantal van Mierlo weet erg verrassende, spannende en onverwachte wendingen en gebeurtenissen aan de verhaallijn toe te voegen. Daarbij vind ik de privé situatie van zowel Lara als Vincent een sterke toevoeging aan het al sterke en goede verhaal. Het verhaal sluit prachtig af en ik kan niet wachten op het vervolg. Wat een onwijs goede serie.


Verborgen verleden is een filmisch, vlot en krachtig geschreven thriller en pageturner die je echt weet te pakken. Er zit een enorme spanningsopbouw in het verhaal en Chantal van Mierlo weet je tot aan het einde nieuwsgierig en geboeid te houden. Zeker door de hoofdstukken die tussendoor volgen over het verleden, zit je als lezer op het puntje van je stoel. Dikke aanrader en ik kijk nu al uit naar deel twee. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page