top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Verloren Pelgrim – Wim Bax

Deze thriller klonk zo veelbelovend dat ik het gewoon moest lezen! Van Uitgeverij Volt kreeg ik de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789021424606 | 30 maart 2023 | 256 pagina's Uitgeverij Volt | Prijs €22,99


Voor het lezen:

De titel en de cover wisten me direct zo nieuwsgierig te maken, dat ik enorm graag dit boek wilde lezen. Ik heb al veel boeken gelezen over en rondom pelgrimstochten. Het is iets wat me enorm weet te fascineren. Ik heb tot nu toe ook nog geen thriller van Uitgeverij Volt gelezen die tegen viel, daarom heb ik hoge verwachtingen. De quote "Een beklemmend verhaal tegen de achtergrond van de camino naar Santiago" weten dat gevoel te versterken. Het wordt het eerste boek dat ik ga lezen van Wim Bax, ik ben erg nieuwsgierig naar zijn schrijfstijl.

 

Het verhaal:

Wandelen is gezond, tenzij de dood je op de hielen zit...


Een Amerikaanse priester wordt dood aangetroffen in een kerkje aan de Camino naar Santiago de Compostela. De laatste persoon met wie hij samen gezien is de dolende pelgrim Johan Ordelman. Hij zwerft al meer dan twee jaar rond op de beroemde pelgrimsroute. Hij noemt zichzelf een medium die mensen helpt tijdens deze tocht. Wanneer Johan is opgepakt, wordt psychiatrisch hulpverlener Bruno Mena Solano gevraagd om met Johan in gesprek te gaan. Hierbij komt hij over als een evenwichtige en vriendelijke man. Naarmate Bruno hem beter leert kennen, des te meer hij begint te twijfelen aan deze man. Is hij een psychopaat die zich anders voordoet dan hij is? Wat is er aan de hand?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een prikkelend proloog, dat je als lezer enorm nieuwsgierig maakt en waardoor je gelijk het verhaal in wilt duiken.

Wim Bax, heeft een hele vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl, waardoor er een heerlijk verloop in de verhaallijn zit én het verhaal ook echt tot leven komt. Het is enorm realistisch geschreven, dit komt door de sterke dialogen, maar ook doordat hij de personages enorm goed heeft neergezet. Ze hebben echt allemaal een eigen identiteit, manier van doen en roepen verschillende gevoelens bij je op.


Het verhaal bestaat uit drie delen, die bestaan uit heel korte hoofdstukken. Hierdoor ben ik snel geneigd om maar door te blijven lezen. Wim Bax heeft een sterke verhaallijn neergezet en dat is vooral doordat deze thriller echt psychisch enorm goed in elkaar zit. Naast dat er verschillende personages met psychische klachten in het verhaal spelen, weet het verhaal en de sfeer, setting en gebeurtenissen bij je als lezer een beklemmend gevoel op te roepen, waardoor je je constant op je hoede voelt. Dat is echt heel sterk. Wat me daarnaast enorm wist te verrassen was het plot, ik had een hoop verwacht maar niet dat. Ook de twee epilogen, wisten nog even de verrassing nog groter te maken.


Verloren pelgrim is een spannend, goed en origineel verhaal. De personages, setting en sfeer zijn enorm goed neergezet en voelen enorm realistisch aan. Het is echt een psychologische thriller die goed op je gevoel weet te werken. Het boek leest daarnaast enorm vlot en krachtig, waardoor wegleggen haast onmogelijk is. Het plot was absoluut een grote verrassing. Dit boek is absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page