top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Vlucht 703 – Chinouk Thijssen

Ik kreeg tot mijn grote verrassing dit nieuwe boek van Chinouk Thijssen en Uitgeverij Kluitman cadeau. Super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Hardcover | 9789020609745 | 15 juni 2023 | 112 pagina's Uitgeverij Kluitman | Prijs €9,95


Voor het lezen:

Alleen al de titel en de ondertitel "Iedereen wil overleven, maar niemand wil zichzelf opofferen..." roepen bij mij het gevoel op dat dit een enorm zenuwslopend, spannend en heftig verhaal gaat zijn. De cover bevat een achtergrond van een vliegtuig met op de voorgrond een portretfoto van een jonge blonde harige vrouw. Het is een donker en duister beeld waardoor het spanning en huivering bij je oproept. Het is het eerste boek van Chinouk Thijssen dat ik ga lezen, maar ik heb zoveel enthousiaste reacties over deze schrijfster gelezen dat ik hoge verwachtingen heb.

 

Het verhaal:

De klas van Iris en Timon gaat naar een escape room. Ze krijgen een escape room in een vliegtuig: Escape Flight. Bij dit spel moeten ze, binnen twee uur, de bom in het vliegtuig vinden en deze weten te ontmantelen. De groep checkt in op Vlucht 703. Iedereen zoekt zijn stoel, maakt zijn riemen vast en zijn ze klaar voor de start. Maar dan lijkt het vliegtuig daadwerkelijk op te stijgen. Er blijkt een echte bom aan boord te zijn die ze moeten ontmantelen. Zal het ze lukken om samen te werken en de bom te ontmantelen? Zeker als er blijkt dat er meer geheimen in deze groep spelen?

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met een heftig aangrijpend proloog van een jaar eerder, die gelijk de spanning, angst en heftigheid van het verhaal duidelijk maakt. Toch zijn in het proloog een hoop vragen onbeantwoord, waardoor je als lezer alles wilt weten over deze enorm heftige gebeurtenis.


De schrijfstijl van Chinouk Thijssen is enorm vlot, krachtig en vooral levendig. Mede door haar enorm krachtige dialogen die erg realistisch voelen. Daarbij weet ze enorm goed een sfeer en gevoel in het verhaal te brengen die enorm boeit.


Vervolgens switcht het verhaal door naar het nu en volgen we de verhaallijn vanuit Timon en Iris. Die met hun klas onderweg zijn naar een escape room. Beide personages zijn erg goed uitgediept en neergezet. Ze hebben overduidelijk allebei een eigen unieke kijk op de situatie en de gebeurtenissen. Het is sterk dat de twee personages zich afwisselen, waardoor je een wat bredere kijk krijgt op de verhaallijn en de gebeurtenissen. Je merkt enorm goed dat ze beide op hele andere wijze met de escape room én de gebeurtenis van een jaar eerder omgaan.


Door het sterke en heftige proloog, zit de spanning, angst en hectiek gelijk vanaf het eerste moment in de verhaallijn. Ook wanneer we vervolgens in de gewone verhaallijn een jaar vooruit zijn, merk je dat er nog altijd iets bij de jongeren speelt wat niet duidelijk is en grote invloed heeft op ieder voor hen. Daarbij komt dan nog de enorm spannende verhaallijn van de escape room of wat later blijkt, een echte vlucht met een bom aan boord van het vliegtuig. Tijdens deze vlucht heb je ook nog te maken met de tijdlijn van 2 uur, waarin de groep jongeren de tijd heeft om de bom te ontmantelen en zichzelf in veiligheid te brengen. Hierdoor bouwt de spanning zich ongelofelijk hoog op en zit je tegen het einde echt op het puntje van je stoel. Het plot is sterk en geeft duidelijkheid op alle vragen die je gedurende het verhaal hebt opgebouwd.


Vlucht 703 was een enorm origineel, heftig en spannend verhaal. Door het heftige proloog weet Chinouk Thijssen direct een enorm hoog spanningsveld op te bouwen dat gedurende het verhaal alleen maar verder toeneemt. Door haar levendige en vlotte schrijfstijl zit je compleet in het boek en in de heftige vlucht die de jongeren maken. Het verhaal eindigt met een sterke en heftige ontknoping waarin alles duidelijk wordt. Deze novelle is een geweldig spannende aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page