top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wat honden ons leren – Cesar Millan

Aangezien ik alle seizoenen en afleveringen op tv gezien heb van Cesar Millan, wordt het ook eens tijd om zijn boeken te gaan ontdekken en zo nog meer over hondengedrag en psychologie te leren.


Nederlands | Paperback | 9789059567429 | Druk: 1 | februari 2017 | 240 pagina's | Fontaine Uitgevers


Beschrijving:

Een van de laatste serie boeken van Cesar Millan. Cesar vertelt bijzondere verhalen en lessen die hij in de loop van zijn leven van zijn honden geleerd heeft. Hij begint bij Paloma, de plattelandshond die hem op de boerderij van zijn grootvader in Mexico de betekenis van respect leerde inzien en hij eindigt uiteindelijk bij zijn rechterhand en kameraad Daddy, de belichaming van wijsheid.

De honden in Cesars leven gaven hem lessen in authenticiteit, vergiffenis en acceptatie. Zij hielpen hem zijn angsten te overwinnen en te werken aan een liefdevol en evenwichtig leven. De ontroerende verhalen, afgewisseld met de ervaringen van tientallen cliënten inspireren je om met de lessen die je van honden kunt leren je leven te verrijken.

In dit boek leren we niet hoe we de hond moeten opvoeden, maar wat wij van honden kunnen leren.

 

Voor het lezen:

Ik ben al jaren fan van de afleveringen van Dog whisperer en alle andere shows van Cesar Milan. Ik vind de manier waarop hij het gedrag van honden aan pakt echt geweldig. Dit boek trok mijn aandacht, omdat het niet zozeer over de opvoeding en/of aanpak van je hond gaat, maar over wat wij als mensen van honden kunnen leren.


Conclusie:

Het boek geeft me direct hetzelfde gevoel als dat ik ervaar als ik naar de afleveringen van Cesar Millan kijk.

Het boek gaat het leven van Cesar Millan door waarmee hij zich kwetsbaar opstelt en ons laat ervaren welke lessen de verschillende honden door zijn leven heen hem laten zien.

Ik vond het mooi hoe Cesar in dit boek laat zien dat ook hij een gewoon mens is die verschillende fouten maakte. De honden gaven hem bijzondere inzichten en inspireerde deze man tot een beter mens. Ook de persoonlijke verhalen van verschillende cliënten die hij in de loop van de jaren heeft geholpen, benadrukken de menselijke kant.

Het verhaal leest lekker weg, en door de kortere verhalen tussendoor zit er een heerlijke afwisseling in de verhalen.


Ik vond het een erg leuk en inspirerend boek dat je laat zien dat je verder moet kijken, omdat je ook een hoop inzichten van dieren, in dit geval honden, kan leren.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page