top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Water in het duistere niets – Sophia L. Montgomery

Van Uitgeverij Elikser werd ik verrast om deze veelbelovende dystopische fantasy te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789463655637 | 24 augustus 2023 | 274 pagina's Uitgeverij Elikser | Prijs €22,50


Voor het lezen:

Ik werd door Uitgeverij Elikser verrast met deze dystopische fantasy, van een voor mij nog onbekende schrijfster. De cover weet wel direct mijn aandacht te trekken door de blauwtinten van het water en de licht/sterren. De bedel met de maan waarin een reflectie van de maan gezien is geeft een mysterieus en magisch beeld. De typografie van de titel past perfect bij het beeld van de cover en blijft goed leesbaar. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Maan is opgegroeid in een gevangenenkamp onder de grond. Daar heeft ze geleerd één man te vrezen, de master. Wanneer ze de kans krijgt, besluit Maan te ontsnappen. Voor het eerst in de buitenwereld, komt Maan erachter dat dingen anders zijn dan dat haar geleerd is. Ook ontdekt ze dat er ergere dingen zijn om bang voor te zijn. Zeker wanneer ze ontdekt dat ze bijzondere krachten bezit. Hoe meer dat Maan over zichzelf ontdekt en te weten komt, hoe meer Maan aan alles begint te twijfelen. Wie kan ze vertrouwen en zijn haar echte vrienden? Is hij echt haar grote liefde, of betekent hij haar ondergang? Er volgt een gevecht tegen leven en dood, waarbij de waarheid aan het licht komt. Een waarheid die Maan zich nooit had kunnen bedenken...

 

Mijn ervaring:

Sophia L. Montgomery heeft een enorm beeldende, vlotte en levendige schrijfstijl. Ik vind het verhaal echt lezen als een young adult, ook met name door het tempo dat er in de verhaallijn zit. Sophia L. Montgomery weet de omgeving, gebeurtenissen en wendingen zo te beschrijven dat het helemaal tot leven komt. Met haar sterke dialogen maakt ze dit totaal compleet. Het verhaal is geschreven vanuit een vertelperspectief die Maan volgt. Maan is geweldig neergezet en uitgediept en ik vind het sterk hoe Sophia L. Montgomery tijdens het verhaal ook goed verwoord wat er door Maan heen gaat met de heftige wendingen en gebeurtenissen die plaatsvinden. Niet alleen Maan, maar ook de andere personages als haar beste vriendin Amber, Nox, Suna, Daan en Yue-Yan zijn op geweldige en unieke wijze neergezet. Ieder personage heeft duidelijke karaktertrekken wat het realistisch maakt. De originele, verrassende en sterke verhaallijn weet me door het spannende begin direct te pakken. Het verhaal begint met een van de testen die Maan moet afleggen in het ondergrondse gevangenenkamp. Hierdoor weet Sophia L. Montgomery mij enorm nieuwsgierig te maken naar het verhaal. Doordat het verhaal voor een groot deel ook fantasy is, neemt de verhaallijn wendingen die je van tevoren totaal niet aan ziet komen. Ik kan dit enorm waarderen, zeker doordat het passend in de verhaallijn is gedaan. Je twijfelt totaal niet aan de geloofwaardigheid van de verhaallijn. Daarbij weet Sophia L. Montgomery naast de spannende wendingen en gebeurtenissen die de verhaallijn neemt ook een prachtig spanningsveld tussen de personages te creëren. Naarmate de verhaallijn vordert begint Maan steeds meer te twijfelen aan wie ze wel en niet kan vertrouwen, dit is echt voelbaar. Het is een prachtige eenheid van spanning, liefde en magie. Het verrassende plot zorgt voor een krachtige wending aan de verhaallijn en een mooi einde. Bij het epiloog weet Sophia L. Montgomery er nog net een schepje bovenop te doen en hoop ik dat ze hiermee een opening heeft gegeven voor een tweede deel. Water in het duistere niets is een origineel, verrassend, spannend en magisch verhaal. Sophia L. Montgomery heeft een enorm beeldende en vlotte schrijfstijl, die ervoor zorgt dat je compleet in het verhaal op gaat. Het verhaal is een combinatie van spanning, magie en liefde. De personages zijn indrukwekkend neergezet en ook het spanningsveld tussen de personages is bijna tastbaar. Het verhaal wist me van begin tot het einde te boeien. Ik hoop dat er nog een tweede deel van dit prachtige verhaal gaat volgen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


42 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page